Home > Nieuws > BMC-clinic: “Hoe reageert en leert een paard?”

BMC-clinic: “Hoe reageert en leert een paard?”

op februari 26 | in Nieuws

“Hoe reageert en leert een paard?” was het thema van de interne BMC-cinic die op 27 januari gegeven werd door Herman Renker. Er deden acht combinaties mee waarvan zes met een manegepaard en twee met een eigen paard. De clinic begon met een gezamenlijke kick off, waarin Herman met de hulp van Zendo (met dank aan Jannet Visser) aangaf wat de bedoeling was: het paard te laten reageren op steeds subtielere hulpen.

Daarna haalden de deelnemers hun paard en pasten toe wat Herman voorgedaan had met Zendo, door in tweetallen te paard dezelfde soort oefeningen uit te voeren. Het was zeer leerzaam, ook al omdat de deelnemers vanaf de tribune elkaars verrichtingen bekeken.

Uiteindelijk reageerden de paarden op de meest subtiele hulpen en wel zo dat zelfs het enige koudbloedpaard onder de deelnemers een heethoofd werd. U kunt zich misschien wel voorstellen hoe het met de andere paarden gesteld was!

Kortom, het was een zeer interessante clinic, de deelnemers waren enthousiast en het was ook nog heel gezellig, zoals bleek bij het drankje na afloop in de sociëteit, waar het zojuist geleerde nog eens uitgebreid nabesproken werd.

De interne clinic die gepland stond op 4 maart kan helaas niet doorgaan, wegens ziekte en vakantie van de instructie en de daarmee gepaard gaande extra werkdruk op de resterende instructeurs. De BMC-commissie gaat er vanuit dat deze op een later en rustiger tijdstip ingehaald kan worden.

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »