Home > Nieuws > BMC onderlinge dressuurcompetitie

BMC onderlinge dressuurcompetitie

op februari 19 | in Nieuws

Op zondag 18 februari vond de eerste wedstrijd onderlinge BMC dressuurcompetitie van 2018 plaats. Dit jaar konden de ruiters en amazones voor het eerst kiezen of zij een KNHS- of FNRS-proef wilden rijden. Dit resulteerde in een groot deelnemersveld, voornamelijk bij de manegepaarden.

In de rubriek manegepaarden reden zeven combinaties mee. In de eerste proef lagen de percentages dicht bij elkaar. Eerste werd Gwen Bentvelzen en Hugo met 65,7%. Nipt tweede werd Caroline Raats en Carpe Diem met 65,0%. Ook de andere combinaties hebben mooie punten gehaald: Aimée van der Gaag met Vick (63,9%), Esther van Riet met Robbie II (61,9%), Loes van Bohemen met Lance (61,8%), Dick Hollaar met Drummer (61,7%) en Rita Wapperom met Melbourne (58,4%). In de tweede proef behaalde Esther van Riet met Robbie II een hoge score van 66,7%. Tweede werd Loes van Bohemen met Lance met 63,3%. De punten lagen op de plekken erna dicht bij elkaar: Aiméé van der Gaag met Vick (63%), Gwen Bentvelzen met Hugo (62,6%), Caroline Raats met Carpe Diem (62%) en Rita Wapperom met Melbourne (59,7%). Dick Hollaar was een beetje de weg kwijt en reed een slangenvolte met vier bogen in plaats van drie. Dit resulteerde in een score van 56,9%.

Bij de eigen paarden reden drie combinaties mee. Esther Hol en Eriana waren hierin oppermachtig en werden in beide proeven eerste ook met in beide proeven 75,9%. Op plaats twee en drie wisselden Ellen Dekker met Annabel en Marjolein Ooms met Izio van plek. In de eerste proef werd Ellen Dekker met Annabel tweede met 64,8%, gevolgd door Marjolein Ooms en Izio met 61,8%. In de tweede proef werd Marjolein Ooms met Izio tweede met 64,7% , gevolgd door Ellen Dekker en Annabel met 63%.

Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, vindt de tweede BMC-wedstrijd plaats. Bij mooi weer rijden we dan op het veld. De BMC commissie rekent weer op een groot deelnemersveld!

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »