Voor menigeen een bekend begrip en bij anderen doet het mogelijk een belletje rinkelen. In Rotterdam werd in 1948 het eerste internationale concours, CHIO Rotterdam, georganiseerd door de heer Job Dura, lid van De Jockey Club samen met de pikeur van de Rotterdamsche Manège de heer Ad Klebe. Jaren financieel gesteund door enkele vooraanstaande Jockey Club leden. Negen jaar later in 1957 werd Stichting Equus opgericht. Een zinsnede uit de oprichtingscirculaire: “Wat de afgelopen jaren door een handjevol lieden met grote bedragen is gedaan, kan en moet in de toekomst worden overgenomen door tallozen, ieder met een relatief kleine bijdrage”.

Vanaf de start kent het CHIO Rotterdam, zoals je dat nu zou noemen “private sponsors”. Deze donateurs samengebracht in de Stichting Equus kwamen afgelopen 3 februari op uitnodiging van de heer I.W.Dayles, Ambassadeur van Rotterdam The Hague Airport, bijeen in Brasserie Waalhaven gelegen aan de start/ landingsbaan van het vliegveld. Algemeen directeur van het CHIO Rotterdam de heer Jan de Mooij, tevens vicevoorzitter van de Stichting Equus, maakte duidelijk dat het bestuur er serieus werk van had gemaakt om de aanwezige donateurs nog meer te betrekken bij het CHIO-Rotterdam dan voorheen. Dit enthousiasme werkte aanstekelijk op de aanwezige aspirant donateurs met als resultaat, dat bijna alle aspiranten uiteindelijk de brasserie verlieten als nieuwe donateur van Equus. Onder hen o.a. leden van de Jockey Club, die hun sporen ondermeer hadden verdiend in belangrijke functies bij het CHIO Rotterdam.

Inmiddels is Equus uitgegroeid tot een groep van paardenliefhebbers uit ons eigen Rotterdam en daarbuiten tot zelfs over de grens. Loop eens een jaar mee als Equus donateur van het CHIORotterdam en voel de sympathie en handreiking die de donateur en het CHIO Rotterdam naar elkaar maken.

Wilt u als Jockey Club lid meer over Equus weten? Bekijk de website van het CHIO Rotterdam of  bel voor meer informatie met 010-4528900.

U kunt  het Equus VIP Arrangement direct boeken, de eigentijdse manier om donateur van het CHIO Rotterdam te worden.