Home > Nieuws > Geslaagde triowedstrijden met als thema Cross Challenge

Geslaagde triowedstrijden met als thema Cross Challenge

op augustus 22 | in Nieuws

Op zondag 20 augustus vonden de jaarlijkse triowedstrijden plaats. Dit jaar echt niet op de traditionele wijze, maar in het kader van ons lustrumjaar “Out of the Box”, waren de wedstrijden in een geheel ander jasje gestoken. In plaats van de bekende onderdelen (dressuur, springen en behendigheid) werden de deelnemers uitgedaagd voor de Cross Challenge, te paard, met een heuse bootcamp en een behendig spelletje van laser- en boogschieten.

De wedstrijd begon met het Cross Challenge onderdeel te paard op het veld. Monique Dijkshoorn had daar een pittig parcours met 11 “hindernissen” uitgezet; hierbij speelde de behendigheid van de ruiter en de gehoorzaamheid van het paard een grote rol. Hindernis 5 was de pittigste. Hier moest de deelnemer te paard door een poortje stappen, te openen en sluiten met een touw. Dit bleek lastig!

Vervolgens werden de deelnemers door bootcamp instructeur Pepijn met een warming up klaargestoomd voor het bootcamp parcours! In deze obstakelrun moesten de deelnemers onder andere over hooibalen klimmen, aan touwen hangen en een autoband trekken. Dit bleek niet voor iedereen even makkelijk….

Tussen de bootcamp door streden de andere teamleden voor de punten bij het laser- en boogschieten. Daarvoor was een leuke locatie bedacht op het balkon van de Grand Stand. Hier stond ook DJ Norbert, die de wedstrijden via microfoon becommentarieerde en muzikaal ondersteunde, wat zorgde voor een gezellige en ontspannen sfeer!

Na de wedstrijden werd het veld door alle deelnemers opgeruimd en verzamelden iedereen zich op het terras van de Sociëteit in afwachting van de prijsuitreiking.

De teams streden om de drie Trio Bokalen: de Van Schaardenburg Bokaal (drie familieleden), de Engelsman Paarden Bokaal (twee familieleden en een “adoptieteamlid”) en de Wim & Wolty Bokaal (drie niet-familieleden).

De Van Schaardenburg Bokaal is sinds 2012 in het bezit van de familie Van der Meer. Dit jaar deed er één compleet familieteam mee, de familie Bentvelzen (Herman, Gwen en Josephine). De bokaal kon dan ook aan hen worden uitgereikt, die voor de gelegenheid door de familie Van der Meer was voorzien van een prachtig boeket. Tevens nog een eervolle vermelding voor Herman, die als snelste van alle deelnemers de pittige bootcamp aflegde. Knap gedaan dus dik verdiend!

Voor de Engelsman Paarden Bokaal kwamen twee teams in aanmerking. Het team van Power Pony’s (Anne-Floor, Lisalotte en Elias) en het team De Jagers (Tonneke, Leo en Dick). Uiteindelijk scoorden de Power Pony’s overall net een paar puntjes meer en werd de bokaal aan hen uitgereikt. Trots kunnen we nog vermelden dat Leo van het team de Jagers de hoogste score had bij het onderdeel laser- en boogschieten. What’s in the name…. J!

Voor de laatste bokaal, die van Wim en Wolty, streden zeven teams. Daarbij is het team Koraal 2 (Rozemarijn, Karlijn en Martine) als winnaar uit de bus gekomen. Goed gedaan dames! Daarbij kunnen we nog aantekenen dat Karlijn op Beau de hoogste score behaalde in het parcours! Met slechts 1 puntje verschil belandde het team The Angels (Luna, Eline en Daantje) op een mooie tweede plaats, gevolgd door het team The Unicorns (Noeska, Ellenoor en Filipa) op een derde plaats.

Ook dit jaar zagen de teams er weer prachtig uit en deden zij hun teamnaam eer aan. De prijs voor de allermooiste outfit werd uitgereikt aan team Black Box (Patricia, Esther en Catharina)!

Tot slot danken wij Monique, Norbert en Pepijn voor hun inzet op deze zeer geslaagde dag!

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »