Home > Nieuws > Jockey Club leden behalen mooie resultaten tijdens KNHS dressuur

Jockey Club leden behalen mooie resultaten tijdens KNHS dressuur

op januari 15 | in Nieuws

Op zondag 14 januari vond de eerste KNHS dressuurwedstrijd van 2018 plaats. Het was een prachtige, maar koude dag, en bij zowel paarden als ruiters werden er stoomwolkjes uitgeblazen. 

In de gecombineerde Z2/Z1 klasse waren maar liefst zes van de zeven ruiters (voormalig) Jockey Club leden. Leonie Verdoold startte met haar Grecon’s Zera voor het eerst in de klasse Z1 en haar proeven waren goed voor een tweede en een derde plek. Daarmee behaalde zij maar liefst drie winstpunten. Elena de Keijzer reed twee nette Z1-proeven met Grandstar, en werd hiervoor beloond met twee winstpunten en een tweede plek. Deze combinatie mag nu door naar de klasse Z2. Odile Frauenfelder behaalde met Amadeus ook twee winstpunten en een wit lint voor haar Z1-proeven en ook Carla Vergeer haalde voor haar Z1-proeven met Cigali twee winstpunten. Joreintje Mackenbach startte met Zendo voor het eerst in de klasse Z2 en werd beloond met twee winstpunten. 

In de gecombineerde M2/M1 klasse reden alleen maar Jockey Club leden. José Kreukniet reed twee nette M1-proeven met Louke Fan de Broekfinne, waarmee ze een eerste en een tweede plek en twee winstpunten behaalde. Marissa Oudendal stuurde Dutch Dynamite tijdens haar M2-debuut ook overtuigend door de baan. Dit was goed voor maar liefst drie winstpunten en een eerste plek. Wendy van Reedt Dortland en Bobby hadden de smaak te pakken en reden twee stabiele M1-proeven die goed waren voor twee winstpunten. Monique Jansen behaalde tijdens haar M2-debuut met Vijanta ook meteen twee winstpunten. Luna Brouwer behaalde met haar M1-proeven met Easy Top een derde plek en een winstpunt. 

De gecombineerde L2/L1 klasse werd er wederom overtuigend gewonnen door Nienke Niemeijer. Zij behaalde in de klasse L1 twee keer een eerste plek en twee winstpunten en mag nu naar de klasse L2. Suzanne den Dulk reed met Corrie ook twee nette proeven die goed waren voor twee winstpunten en een tweede en een derde plek. 

In de klasse L1/D behaalde Kirsten Oort met Venice H ook een winstpunt. 

Bekijk de volledige uitslag

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »