Home > Nieuws > Jockey club start op CHIO in de Zuid-Holland Cup

Jockey club start op CHIO in de Zuid-Holland Cup

op juni 26 | in Nieuws

Afgelopen zondag was het zover! Voor het eerst in jaren startte de Jockeyclub met een team in de halve finale dressuur van de Zuid Holland Cup. Iedereen had zich goed voorbereid, paarden en ruiters mooi verzorgd en fit. Helaas wist het team zich niet te kwalificeren voor de finale de 16e editie van de CHIO Zuid-Holland Cup.

Van 8.45 tot 9.45 kon de ring verkend worden, voor paarden en ruiters van belang omdat de meesten niet gewend zijn om zo’n mooi aangeklede entourage te starten! Sydney werd aan de hand rondgeleid, Domenique was op tijd in de ring met Casanova. Die vond het erg spannend en Domenique had haar handen vol! Marie was ook op tijd gearriveerd vanuit Brakel, alleen het wachten was op Leonie met Siep. Die had heel veel pech en was op de weg met haar paard onderuit gegaan terwijl ze erop zat. Siep bloedde uit zijn mond omdat hij een wondje opgelopen, wat gelijk gezien werd door de official bij de ring. Gelukkig hadden beiden geen ernstiger letsel opgelopen en leek het mee te vallen.

Dan de wedstrijd: Domenique reed Casanova keurig rond, geen gekke dingen, maar wel teveel spanning wat terug gezien werd in de score. Daarna Charlotte met Sydney, vorige keer de dag winnaar, maar dit keer had Sydney er duidelijk geen zin in! Dit was natuurlijk heel erg jammer, maar Charlotte loste het goed op. Vervolgens Leonie, ze mocht gelukkig starten. Ze reed een mooie proef maar moest iets voorzichtiger rijden dan de bedoeling was, dit leverde 61,911 % op.

Toen als laatste Marie, zij reed een keurige proef. Echter de jury belde, ze zou verkeerd gereden hebben.. Dit bleek een fout van de jury te zijn! Redelijk onverstoorbaar heeft Marie de proef uitgereden en behaalde 70,049% wat heel erg netjes was.

Over de Zuid Holland Cup

Net als tijdens officiële landenwedstrijden wordt de dressuursport in de CHIO Zuid-Holland Cup extra spannend door de toevoeging van het teamelement. In deze populaire competitie, ooit ontwikkeld door Fleur Körner, mag iedere vereniging gevestigd in de provincie Zuid-Holland een equipe afvaardigen van vier ruiters. Twee rijden een M1/M2-proef, twee rijden een Z1/Z2/ZZ-Licht-proef. De selectieronde vond plaats in het Pinksterweekend en de halve finale en finale vandaag tijdens het 70ste CHIO Rotterdam.

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »