Home > Nieuws > Laatste indoor dressuurwedstrijd van het winterseizoen

Laatste indoor dressuurwedstrijd van het winterseizoen

op maart 19 | in Nieuws

Op zondag 18 maart werd de laatste indoor KNHS dressuurwedstrijd van het seizoen georganiseerd. Het was wat koud, maar de zon scheen, en het regende niet. Maar helaas regende het ook geen punten, ondanks dat alle combinaties hun beste (paarden)beentje(s) hebben voorgezet. De ochtendrubrieken (Z2, Z1, M2 en M1) werden gejureerd door de heer Bouwman. Hij kreeg zeer afwisselende proeven te zien, van paarden die erg fris waren tot paarden die erg traag waren. 

De gecombineerde Z2/Z1-klasse werd eenmaal gewonnen door Elena de Keijzer, die met Grandstar voor het eerst in de klasse Z2 startte en meteen twee winstpunten behaalde. Leonie Verdoold moest tijdens haar eerste Z1-proef wat wedstrijdspanning bij haar paard Siebenstein overwinnen, maar werd in de tweede proef beloond met een eerste plaats en een winstpunt. Ook Carla Vergeer behaalde met Cigali een winstpunt in de klasse Z1. 

In de gecombineerde M2/M1 klasse hadden een aantal ruiters wat pech, met paarden die een andere mening hadden over de dressuurproef, paarden die niet helemaal goed liepen en ruiters die verkeerd reden. Alexandra Cohen werd met haar Otella tweemaal derde en behaalde een winstpunt in de klasse M2. Laurenza Broere behaalde met Infigo ook een winstpunt in de M2, hun proef was goed voor een tweede plaats. 

De middagrubrieken (L2 en L1) werden gejureerd door mevrouw Schaeffer. Ook zij kreeg hele afwisselende proeven te zien, waardoor de punten nogal uiteen liepen. Winstpunten waren er voor Suzanne den Dulk en Evelien van Oostrom. Suzanne reed met manegepony Corrie twee keurige proeven, en werd hiervoor beloond met een vierde en een derde plek, en twee winstpunten in de klasse L1. Evelien van Oostrom stuurde haar merrie Bernice ook keurig door de baan, en ontving hiervoor een rood en een wit rozet, en twee winstpunten in de klasse L1. 

Bekijk de volledige uitslag

De volgende wedstrijd vindt plaats op zondag 15 april. Dit is een outdoor KNHS dressuurwedstrijd voor combinaties in de klassen M1, M2, Z1, Z2 en ZZ-Licht. Schrijf je snel in! 

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »