Home > Nieuws > Open dag zaterdag 22 september

Open dag zaterdag 22 september

op september 7 | in Nieuws


Kennismaking met de paardensport bij de Rotterdamsche Manège in Kralingen.

Traditiegetrouw opent de Rotterdamsche Manège in de nazomer haar deuren van het rijksmonumentale complex aan de Kralingseweg 120 voor alle liefhebbers van de paardensport en belangstellenden uit de omgeving tijdens de Open Dag.

De Open Dag vindt op zaterdag 22 september plaats gelijktijdig met het KNHS Springconcours Outdoor Kralingen. Van 10.00 uur tot 15.00 uur is er o.a. een demonstratieles met paarden, een demonstratie van de nieuwste tak van sport: cross challenge en ook zijn er rondleidingen. Bezoekers kunnen zelf deelnemen aan de activiteiten of het monumentale complex en de Grandstand aan de rand van het Kralingse Bos bekijken. De Rotterdamsche Manège vierde vorig jaar haar 180e verjaardag, en is ruim 80 jaar gevestigd in het Kralingse Bos.

“Deze formule waarbij wij alle deuren openen voor omwonenden, familieleden, vrienden en geïnteresseerden voor de paardensport kan elke keer weer op grote belangstelling rekenen, voor sommigen is het een eerste kennismaking met de hippische sport, voor anderen betekent het een terugkeer naar een passie uit de jeugd. Wellicht is het voor de bezoekers een goed moment om een keuze te maken voor de paardensport of deze bijzondere traditierijke vereniging, ”zegt Arjen Smallengange, voorzitter van de vereniging.

Bezoekers kunnen volop deelnemen aan activiteiten

De manegepony’s staan klaar om door de jeugdige bezoekers onder begeleiding gepoetst en vertroeteld te worden, ze weten al dat ze die dag extra verwend worden met wortels en knuffels. Op diverse momenten gedurende de dag zijn de jongste bezoekers in de gelegenheid om op de pony te stijgen. Kinderen kunnen hoefijzers schilderen en een greep doen in een grabbelton.

De gehele dag zullen leden van de Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège ‘De Jockey Club’ informatie verstrekken over de vereniging, de verschillende mogelijkheden, lessen, tarieven, etc. De toegang en deelname aan de activiteiten is gratis.

Praktische informatie voor bezoekers

De toegang tot de Open Dag van de Rotterdamsche Manege aan de Kralingseweg 120 is gratis.


Het programma:

Elk uur een rondleiding
Zelf pony rijden 10.00 – 10.30 uur
Demonstratie cross challenge  10.30 – 11.15 uur
Zelf Ponyrijden 11.15 – 12.00 uur
Pony poetsen 12.30 – 13.15 uur
Zelf Ponyrijden 13.30 – 15.00 uur
Demonstratieles paarden 14.00 – 15.00 uur
Creatief met hoefijzers 10.00 – 15.00 uur
Stand met informatie 10.00 – 15.00 uur
Springconcours Outdoor Kralingen  gehele dag

 

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »