In het laatste weekend van september vindt traditiegetrouw het KNHS springconcours Outdoor Kralingen plaats. Op het terrein van de Rotterdamsche Manège strijden de springruiters om het eremetaal in de paardenrubrieken BB tot en met ZZ.

Zaterdag starten de combinaties in de rubrieken BB-80, BB-90 en B. Omdat het parcours wat eenvoudiger is, is de BB de ideale categorie om de eerste stappen te zetten in de springsport.Er worden in de BB geen winstpunten geregistreerd. Je hebt geen startpas nodig. Iedereen die lid is van de KNHS kan meedoen aan de BB. Wel is de BB sinds 1 april 2016 een officiële rubriek. Er wordt dus wel een klassement opgemaakt. In de klasse B is de hoogte van het parcours 1 meter. Zowel in de BB als in de B worden de deelnemers door een jury beoordeeld op rijstijl en de strafbalken tellen uiteraard mee.

De rubrieken op zondag zijn van hoger niveau. De hindernissen in de klassen L, M. Z en ZZ staan respectievelijk op een hoogte van 1.10, 1.20, 1.30 en 1.35 meter. De deelnemers worden niet beoordeeld op rijstijl, maar er wordt op tijd (een klassiek of 2-fasen parcours) gereden.

Vrijwilligers gezocht

Ruim 35 vrijwilligers helpen elke editie mee om Outdoor Kralingen tot een succes te maken. Ook dit jaar is de organisatie op zoek naar ringmeesters, schrijvers, omroepers, parcourshulpen en vliegende keepers. Wil jij de nationale springsport van dichtbij meemaken en een bijdrage leveren aan dit prachtige concours? Meld je dan aan als vrijwilliger!

Opgeven als deelnemer of vrijwilliger kan via: springen@jockeyclub.nl

Kijk voor meer informatie op www.startlijsten.nl