In het laatste weekend van april (26 & 27 april) vindt het KNHS springconcours Voorjaar in Kralingen plaats. De Rotterdamsche Manège is gastheer van springruiters in de pony- en paardenrubrieken BB speciaal tot en met ZZ. Zowel bij de pony’s als bij de paarden komen KNHS startgerechtigden waaronder  Jockey Club leden en leerlingen van Jeroen Heijmans in actie.

Zaterdag 25 april is gereserveerd voor de ponyruiters in de rubrieken B tot en met Z. De dag wordt afgesloten door springruiters in de BB rubriek en de BB speciaal. “De BB-speciaal is een caprilli-achtig parcours dat in de toekomst wellicht de toelatingseis van de springsport gaat worden” licht springforumlid Jeroen Heijmans toe. Heijmans organiseert namens de KNHS een BB speciaal in Rotterdam om de haalbaarheid te toetsen. “Ik nodig ruiters, juryleden en parcoursbouwers uit om te komen kijken en te ervaren hoe de BB speciaal eruit komt te zien en feedback te geven” aldus Heijmans.

Zondagochtend start Voorjaar in Kralingen voor de paarden in de B rubriek. Deze klasse wordt door een jury beoordeeld op de rijstijl en de strafbalken tellen uiteraard mee. De zondagmiddag staat in het teken van de L, M en Z, en dan gaat het om een foutloze ronde en snelle tijd.

Kom kijken en genieten van de regionale springsport.
Inschrijven voor Voorjaar in Kralingen kan via www.startlijsten.nl . Voor vragen mail naar springen@jockeyclub.nl