Home > Overig nieuws > Jaarafsluiting springlessen 2018

Jaarafsluiting springlessen 2018

op december 19 | in Overig nieuws

Dinsdag 18 december was de laatste springles van 2018. We hebben het springjaar afgesloten met een glaasje en oliebol. De groep enthousiaste springerts op de dinsdagavond groeit gestaag.

Het is de afgelopen weken bijna een dag- en avondvullend programma geweest voor Jeroen, waarbij deelnemers van de les uit eigen beweging hem voorzien hebben van warm avondeten en dito dranken. Het zal nog even wennen worden dat hij met de Kerst en nieuwjaarsdag zélf moet koken!

Hulde aan Jeroen die ons elke week geduldig de fijne kneepjes van het springen bijbrengt en begeleiding biedt van start tot finish. De aanwijzingen zijn soms ook best lastig te begrijpen/ Zoals “Het zit hem juist in het losrijden vóór het springen, als dat goed lukt, is het springen daarna eenvoudig”.

Hoe doe je dat: het dressuurmatige losrijden, de opbouw van de aanspanning en activiteit van achter naar voren, een dragend achterbeen zodat het paard vanuit de verbinding met lengte in de hals – voor de balans- kan springen…” Niet harder gaan, maar meer activiteit opwekken door het paard ‘recht te richten’ zodat de hals recht tussen de schouderbladen naar beneden kan zakken. Het paard trekt zichzelf daardoor in balans. Met deze rij-tips gaan wij graag ook in 2019 aan de slag voor nog meer springplezier.

We hebben als commissie een mooie lijst van springactiviteiten in petto. Naast de wekelijkse springles, organiseren we 3x springclinics (data: 31/3, 26/5 en 16/6) let op: ook voor manegepaarden toegankelijk!

Onderlinge wedstrijden / oefen parcoursen elke 6 weken en voorafgaand aan de OUTDOOR Kralingen edities. Twee driedaagse concoursen OUTDOOR Kralingen op  29-30 juni en 28-29 september en op 16 oktober Derby op het grote veld.  Komt dat zien.

Wil je ook een sprongetje wagen? Of help je graag een handje mee in het parcours of als ringmeester op het secretariaat tijdens de evenementen? We horen het graag.  Geef je op via springen@jockeyclub.nl of Babettevermaase@BV-ia.nl.

 

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »