Home > Overig nieuws > Nieuw op stal: Meindert

Nieuw op stal: Meindert

op november 28 | in Overig nieuws

Meindert is de zesjarige Friese ruin van Willemijn Ritsema van Eck. Hélène du Croix is zijn vaste mede-berijder. Willemijn heeft Meindert als jonge driejarige begin 2015 gekocht van Ted Kop Jansen. Meindert is opgenomen in het Fries Stamboek (KFPS), afstamming Baert x Nykle. Hij heeft de gangen van zijn vader en beroemde grootvader Jasper 366, met daarbij het enorm mensgerichte karakter van zijn afstamming van moederszijde.

We rijden Meindert dressuurmatig onder de man en mennen met hem. Onder de man ben ik met Meindert L2 startgerechtigd. In het mennen hebben we afgelopen jaar een aantal keer met veel plezier een vaardigheidswedstrijd en mini-marathon gereden.

Meindert is geen onbekende op de Manege, het afgelopen jaar kwamen we vaak in het weekeinde uit Haastrecht op en neer om te mennen in het Kralingse Bos. Hij voelt zich goed thuis op de Rotterdamsche, in zijn box in de ‘oude stal’ en wij ook. Hélène is met een korte onderbreking nu 25 jaar lid en ik ben 4 jaar lid – heel gezellig om nu met paard en al deel uit te maken van het verenigingsleven!

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »