Home > Overig nieuws > Nationaal Carrousel team ‘De Jockey Club’  zet nette prestatie neer

Nationaal Carrousel team ‘De Jockey Club’  zet nette prestatie neer

op juni 26 | in Overig nieuws

Op 13 mei jl. mocht het senioren team ‘De Jockey Club’ op manege Groenendaal te Bunschoten aan de start verschijnen. Dit jaar streden we in de 1e divisie (hoog) samen met nog 7 andere teams voor de 3 jury koppels.

Voorafgaand aan deze wedstrijddag hebben we de nodig hobbels moeten nemen die extra stress veroorzaakten. Zo raakten vaste teamleden geblesseerd en konden ze het seizoen tot en met de wedstrijd niet meer deelnemen. Helaas gold dat ook voor onze commandante Monique, die geveld werd door een dubbele hernia en een operatie moest ondergaan. We hadden dus een voortdurend wisselende teamsamenstelling en als klap op de vuurpijl een paard en pony die op de dag van de wedstrijd ab-so-luut niet wilden laden.

De flexibiliteit van ons team werd voortdurend op de proef gesteld. Toch lukt het om op de wedstrijddag een hele mooie prestatie neer te zetten. Ook carrousel rijden blijft een jurysport: zo werden wij bij de ene jury te traag gevonden inclusief de muziek. Terwijl het team door de andere jury juist werd geprezen met de opmerking dat het team zo’n heerlijke rust uitstraalde en het goed ondersteund werd door de muziek. Het eindresultaat was een heel mooie 4e plek in de 1e divisie ‘hoog’. Bekijk het filmpje met de manoeuvre en oordeel zelf!

Veel dank aan Herman Renker, die met veel enthousiasme de taak van commandant heeft opgepakt, hetgeen ook werd opgemerkt bij de Prix D‘elegance jury. Hij kreeg van hen een extra pluim voor zijn getoonde trots en enthousiasme. Bijzondere dank ook aan Norbert die de muziek voor ons heeft samengesteld, daarbij werd hij geassisteerd door Monique die door haar blessure helaas noodgedwongen vanaf de zijlijn moest toekijken. Als laatste dank aan de paarden en pony’s die het maar weer voor ons gedaan hebben, daar waren de juryleden wel unaniem over: ze vonden het een mooie kudde paarden in goed conditie en fijn om naar te kijken…

Inmiddels zijn we al volop plannen aan het maken voor het volgende carrouselseizoen. We blijven ambitieus: het trainen en de uitvoering kan namelijk altijd beter! In september pakken we de draad weer op in de (open) carrouselles op donderdagavond om 20 uur. En vanaf oktober gaat de officiële training van start.

Als extra motivatie: in 2019 kunnen we als team langer doortrainen omdat er geen CHIO in juni is en het EK pas in augustus wordt georganiseerd. Dus starten op het NK carrousel in juli is dan héél eenvoudig…  We gaan ervoor!

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »