Home > Overig nieuws > Nieuwe serie springclinics door Jeroen Heijmans

Nieuwe serie springclinics door Jeroen Heijmans

op februari 26 | in Overig nieuws

Op zaterdag 14 april start een nieuwe serie springclinics onder begeleiding van springinstructeur Jeroen Heijmans. Aan de clinics op 14 april en 2 juni kunnen ook ruiters op manegepaarden deelnemen, weliswaar in overleg met de instructie die de combinaties goed moet keuren.

Het thema van de clinics is: ‘Op weg naar Outdoor Kralingen najaar!’ De focus ligt op de voorbereiding naar een wedstrijd. Wat is een goed trainingsschema? Hoe werk je naar een wedstrijd toe? Wat komt hier allemaal bij kijken? Het is de bedoeling dat de deelnemers ook daadwerkelijk, elk op eigen niveau, van start gaan tijdens Outdoor Kralingen in het najaar.

 

Clinics

De eerste clinic is op zaterdag 14 april 2018 Deze start met een theorie gedeelte (voor combinaties met pensionpaarden) om per individu de ambitie, doelstellingen en wedstrijdplanning vast te stellen. De les heeft de focus op springdressuur. De tweede clinic is op zaterdag 2 juni 2018. Hier staan trainingslijnen en ritmisch parcoursgericht rijden centraal. De derde clinic is op zaterdag 24 augustus 2018 en zal plaatsvinden op de stal van Jeroen in Bodegraven. Dan gaan we ons concentreren op parcourslopen, losrijden en uiteindelijk een wedstrijd rijden. Bij voldoende belangstelling is het ook het idee om tussendoor gezamenlijk naar wedstrijden te gaan, als deelnemer of als toeschouwer. De reeds vastgestelde oefenparcoursen kunnen ook in het schema opgenomen worden.

 

Manegepaarden

Aan de eerste twee clinics kunnen ook combinaties met manegepaarden deelnemen. Daarvoor is vooraf overleg met instructie noodzakelijk (toestemming voor de combinatie). Deelnemers met manegepaarden kunnen niet aan de derde clinic meedoen of starten met Outdoor Kralingen.

 

Kosten

Tijdens de clinics wordt maximaal met vier combinaties gereden. De kosten voor pensionpaarden zijn 30 euro voor de eerste clinic en 25 euro voor de andere twee. Voor externen wordt een toeslag van 12,50 euro doorberekend. De kosten voor de clinic met een manegepaard zijn 25 euro en 1 uur van de leskaart per clinic.

 

Inschrijven

Op stal wordt een intekenlijst opgehangen. Of stuur een mail voor inschrijving voor de eerste clinic met de namen van de combinatie naar edwin.visser.rotterdam@gmail.com voor 6 april a.s. U kunt meteen opgeven voor de hele serie!

 

 

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »