Home > Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manege > Clubs > Equitatus voor de jeugd

Equitatus voor de jeugd

Welkom op de website van jeugdvereniging Equitatus! Equitatus is er van de jeugd, voor de jeugd: bestuurd door het fanatieke jeugdbestuur organiseert Equitatus spetterende activiteiten voor alle ruiters onder de 18 van onze manege.

Wanneer je op de Rotterdamsche Manege komt rijden, krijg je les van een van onze vier onwijs gezellig instructeurs en rijd je op manegepony’s of –paarden. Lessen zijn er voor jong en oud: van staplessen voor onze beginnende ruiters tot actieve, vaak dressuurgerichte lessen voor de gevorderden. Jeugd met een eigen pony kan gebruik maken van de pensionstalling.

jeugd buiten driedaagse

Jeugdbestuur

Wij zijn het jeugdbestuur en we stellen ons hieronder graag aan je voor! Circa eens per maand komen wij samen met de jeugdcommissie (volwassenen) bijeen en vergaderen over wedstrijdjes en andere activiteiten, om het jullie zoveel mogelijk naar jullie zin te maken.

Jeugdbestuur Jeugdbestuur Jeugdbestuur Jeugdbestuur Jeugdbestuur Jeugdbestuur

Judith Wuite (voorzitter), Roos Bikker (penningmeester), Mees Timmenga, Mercedes Heumer, Sarah Sramota, Luna Brouwer

Activiteiten

Behalve paardrijlessen worden op de Rotterdamsche Manege maandelijks gezellige activiteiten georganiseerd voor jeugd van alle leeftijden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Dressuur- en vaardigheidsproefjes, waarbij mooie prijzen te behalen zijn!
 • Instructiedriedaagsen in de vakanties, met naast rijden veel gezellige en spannende activiteiten en spelletjes!
 • Gelegenheidscarrousel op feestdagen, de zogenaamde Ronzebonzen
 • PinkPonyDay op de tweede Pinksterdag, waarbij je jouw pony zo mooi mogelijk moet versieren!
 • Bosritten met picknick in het Kralingse Bos en het Lage Bergse Bos onder leiding van een van de instructeurs!
 • Voorbereidende bosritten voor beginnende ruiters, zodat zij goed voorbereid zijn op de grote ritten met picknick!
 • Proefgerichte dressuurlessen, voor manegeruiters die het graag iets verder willen schoppen!
 • Wij hebben drie jeugdcarrouselteams (The Flying Jockey’s, Les Petites Femmes en de Vrijdaggroep), die de manege bij de jaarlijkse VCN-wedstrijden vertegenwoordigen!
 • Het ponydéjeuner op/rond dierendag, waarbij je de pony’s mag verwennen met heerlijke taarten van bijvoorbeeld brood, wortels of appels!
 • Het CHIO, dat jaarlijks op de Rotterdamsche Manege gehouden wordt, biedt een groot scala aan activiteiten voor de jeugd!
 • Een pas-de-deuxwedstrijd in november: je bedenkt met z’n tweeën een proef en voert deze verkleed en op muziek uit. De winnaar mag op de Jeugdcarrousel als tussennumer optreden!
 • De Jeugdcarroussel, het absolute hoogtepunt van het jaar! Dit spectakel vindt jaarlijks medio december plaats. Alle kinderen oefenen in het najaar in de les een carrouselproef en mogen deze geschminkt en verkleed opvoeren voor familie en vrienden. Ieder jaar is er een verrassend en vernieuwend thema.

Kortom: op de Rotterdamsche Manege verveel je je NOOIT!

Kom je ook bij ons rijden?