Home > TTC Zuid-Holland

TTC Zuid-Holland

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe Rotterdamsche Manège richtte het KNHS Talenten Trainings Centrum (TTC) Zuid-Holland op om jonge talentvolle ruiters en amazones tussen de 12 en 21 te scouten, begeleiden en te verbeteren. In 2012 ging het TTC-dressuurprogramma van start en sinds 2013 is er eenzelfde opzet voor jonge springtalenten. Zowel paard- als ponycombinaties uit Zuid-Holland kunnen deelnemen aan het programma. Het TTC Zuid-Holland zet toptrainers in om de talenten te begeleiden in hun (top)sportcarriere.

KNHS Talentenplan

Onze missie is om de talenten zodanig te verbeteren, dat zij uiteindelijk doorstromen naar het KNHS Talentenplan en op Nederlandse en Europese kampioenschappen voor de jeugd gaan deelnemen en presteren. Het TTC programma op de Rotterdamsche Manège wordt ondersteund door de KNHS.

TTC Zuid-Holland in 2018

In 2017 is er wederom een Talentenplan Dressuur en een Talentenplan Springen. Voor de talenten is een programma samengesteld dat hen verder helpt op rijtechnisch gebied maar waarbij ook andere zaken zoals mental coaching, parcoursbouwen, fitheid van het paard, doping in de sport en omgaan met (social) media aan de orde komen.

Bekijk de filmpjes van het TTC Zuid-Holland

Beloftenprogramma 2018

In samenwerking met de KNHS en TTC Zuid-Holland organiseert de Rotterdamsche Manege “De Jockey Club” op 14 mei een selectie dag voor jonge dressuurruiters en amazones. Doel is om jonge veelbelovende ruiters nog eerder te ontdekken en in een kort programma met 2  praktijk trainingen en een theorie training gericht kennis mee te geven. Er worden 12-16 combinaties geselecteerd.