Home > TTC Zuid-Holland > Programma TTC Zuid-Holland

Programma TTC Zuid-Holland

Het programma voor de talenten bestaat uit een theorie gedeelte en een aantal praktijk trainingen. Ook is een mental coach, een diëtiste en fysiotherapeut beschikbaar voor de talenten. Deze professionals gaan de talenten helpen fysiek en mentaal te verbeteren. Daarnaast wordt aandacht besteed aan mediatraining.

Kortom: een uitgebalanceerd programma voor de talenten uit Zuid-Holland gericht op een carrière in de topsport.

TTC dressuur

Het TTC Dressuurprogramma richt zich op jonge talentvolle dressuurruiters en amazones tussen de 12 en 21 vanaf L2 + 5WP -niveau t/m ZZL en pony’s idem, categorie D/E 12-20 jaar. Barbara Koot neemt de training van de combinaties met pony’s en paarden op zich. Ze wordt daarin bijgestaan door Bob Tenwolde en Mathie Boomaars.

TTC springen

Het TTC Springprogramma richt zich op jonge, talentvolle springruiters en amazones tussen de 12 en 21 jaar vanaf B + 5WP -niveau.

Edwin Hoogenraat (bondscoach pony’s) en Richard Kapteyn, twee top-ruiters en trainers met zeer veel ervaring in het begeleiden van jeugdige combinaties, verzorgen de springtrainingen.

Beloftenprogramma

Voor de zeer jonge ruiters en amazones is er het TTC Beloftenprogramma. Doel is om jonge veelbelovende ruiters nog eerder te ontdekken en in een kort programma met praktijk en theorie trainingen gerichte kennis mee te geven. Voor ruiters/amazones van 8-12 jaar, vanaf niveau B + 5WP.

Barbara Koot, Jolanda Bevelander, Lichte Tour amazone en jurylid en Barbara Vervoort, Prix Saint Georges amazone en sportpsycholoog verzorgen de Beloftentrainingen.

Selectiedagen

De data voor de TTC selecties en Beloftenselectie zijn bekend.

1 mei: TTC selectie springen – Rotterdam

4 en 5 mei: TTC selectie dressuur – Rotterdam

12 mei: selectie Beloften – Heerjansdam

Afmeldingen en/of vragen graag per email naar: ttc@jockeyclub.nl