Home > TTC Zuid-Holland > TTC talenten

TTC talenten

De talententeams 2017 van het TTC Zuid-Holland. Na de selecties op 5 en 6 mei verschijnen hier ook de dressuurtalenten van 2017.

Springtalenten 2017

Het sprintalententeam 2017 van het TTC Zuid-Holland bestaat uit:

 
Demi van Nikkelen Kuijper zit nu in laatste jaar van het gymnasium. Na de examens in mei gaat ze zich een jaar focussen op de paardensport. Demi is heel dankbaar dat mijn ouders mij steunen in deze keuze. Ik heb twee paarden Ariane B en G-Lime. Ariane is nu 8 jaar en met haar start ik nu in de klasse Z. We werken rustig naar ons ZZ debuut toe. Wij hebben inmiddels ook onze eerste internationale wedstrijd gereden en dit jaar hopen we nog een aantal keer internationaal junioren te rijden. G-Lime is pas 5 jaar een loopt nu in de klasse L met veel potentie. Mijn doel is om zo ver mogelijk te komen in de springsport en op korte termijn nog een aantal successen te behalen bij de junioren en young riders.

 

Estelle Slingerland is 12 jaar en zit in groep 8.
In april 2015 kreeg ze haar eerste (spring) pony Baron. Dat bleek een hele lastige en ze is er wel 40 keer (vaak bewust) afgegooid, meestal door bokken en steigeren en af en toe door weigeren.
Maar ze bleef doorzetten en de combinatie kwam zelfs in de L.
Sinds sept 2016 heeft Estelle   Sophia’s Choice, een hele fijne pony en zij gingen snel van de B naar de M…
In maart 2017 heeft ze er nog een nieuwe pony bij gekregen, genaamd Mercurius (Pacman) en deze bezit een FEI paspoort. Estelle springt momenteel met hem in de L om aan elkaar te wennen.
Estelle hoopt nog lang van haar pony’s te genieten en haar doel is om het hoogst haalbare te halen met de pony’s en paarden.
Fenna Toppen rijdt haar pony Winter’s Capaccio. Ze is een hele lieve 7 jarige merrie en Fenna rijdt haar nu bijna 4 jaar. Ze zit op Dalton Den Haag in 3 VWO-tweetalig. Fenna rijdt bij manege Hippisch Centrum Westland en hoopt dat ze met de trainingen van het TTC Zuid-Holland veel kan leren en het er ver mee kan schoppen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     
Jasmijn Frerichs is 14 jaar en woont in Maassluis . Ze zit in de 1ste van ISW in Naaldwijk .
Met haar B pony Jasmine heeft ze aan de TTC Beloften deelgenomen, dat vonden ze heel leerzaam en leuk.
Sinds een jaar is Jasmijn een combinatie met haar D-pony Solaris Justice. Ze vindt het heel leuk dat ze nu met hem in het TTC Springen zit.
Van de zomer hoopt Jasmijn Internationaal met heeft ze veel zin in. Jasmijn heeft nog een D-pony, Gentle Touch, waarze ook mee sprintg.
De springtrainer van Jasmijn is Jan Roelof Boer en dressuurtrainer is Ferenc Damen.

 

 

 

 

 

 

 

Kevin Noordman zit in het 2e jaar Wellant college daar volgt hij de opleiding Paard & Sport. Kevin rijdt nu 3 jaar wedstrijden met zijn paard Wikita (v. Corland). Wikita is een KWPN merrie van 14 jaar en door de opa van Kevin zelf gefokt. Ze diende eerst als fokmerrie en heeft al 6 veulens ter wereld gebracht.
Toen ik 13 werd is Kevin haar gaan rijden, hij kwam toen net van de manege af en reed toen nog recreatief. Later ging Kevin serieuzer rijden en kwam zijn eerste wedstrijd. Kevin moest van   opa eerst M1 dressuur zijn voordat hij mocht gaan springen. Binnen een half jaar was Kevin de M1 door en mocht hij gaan springen. Kevin rijdt nu M springen en is nu hard aan het trainen voor het Z.
Ook heeft Kevin nog een paard, een 3 jarige Zirocco Blue, die hij nu zelf aan het zadelmak maken is. Hopelijk wordt dit zijn nieuwe topper.
Kevin is super blij dat hij nu in het TTC team zit hij hoopt veel te leren en goede prestaties kan neerzetten.
Lianne Korevaar is 15 jaar oud en springt bij de pony’s Op dit moment voornamelijk met haar pony Ziolieta. Lianne rijdt nu Z en staat op het punt ZZ te gaan starten. Lianne heeft haar internationale debuut al gemaakt. Lianne wil de komende tijd nog meer internationale wedstrijdenl gaan rijden en uiteindelijk hoopt ze een keer zowel nationaal als internationaal de zware tour rubriek mee te kunnen rijden. Het liefst al bij de pony’s en anders bij de paarden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Madison Smits is 14 jaar en zit op de Franse school in Scheveningen. In de zomer van 2016 is zijj terug naar Nederland verhuisd nadat ze bijna 8 jaar in Frankrijk gewoond had.
Ze heeft haar New Forest pony Orchid’s Shanon (12 jaar) in 2014 in Nederland gekocht. In Frankrijk heeft Madison met haar AS2D gereden wat hier in Nederland gelijk staat aan het Z. Toen ze terugverhuisde naar Nederland kon Madison (na het laten zien van haar resultaten aan de KNHS) gelukkig gelijk in het Z doorgaan.
Het was even wennen aan de Nederlandse concoursen maar Shanon doet het super en ze zijn gelijk Reserve Regiokampioen Zuid Holland Indoor geworden. Madison is heel blij om bij het TTC te zitten en hoopt er heel veel te leren.
Sophie van Tol is 12 jaar en zit in groep 8 van de basisschool, volgend jaar gaat ze naar de HAVO op het Coenecoop College in Waddinxveen.
Haar pony Storm is ook 12 jaar en is echt de beste en leukste pony die Sophie zich kon wensen. Ze heeft hem 3 jaar geleden gekregen en kwam toen van de manegepony’s af dus moest ze nog heel veel leren. Ze hebben alles rustig opgebouwd en momenteel start Sophie Z met hem en het gaat echt super. Ze zijn echt een team geworden en kunnen lezen en schrijven met elkaar.
In maart is Sophie Nederlands Kampioen geworden met Storm in het M springen in Ermelo.Sophie hoopt dat ze heel veel gaat leren in het TTC en heeft er
super veel zin in.
Tiffany de Jong is 14 jaar,haar pony heet Jana en die is 8 jaar. Ze springt met haar pony M.
Tiffany zou graag verder komen in de paardensport. Het liefste als springruiter. Ze springt ook nog drie andere paarden twee van haarzelf en een van iemand anders. Alle vrijetijd die ze heeft gaat ze naar de paarden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
Willemijn de Mooij is 20 jaar en heel trots en blij dat ze voor het 3de jaar samen met haar paard Ajendy geselecteerd is voor het TTC Zuid Holland.
Ajendy heeft ze 3,5 jaar en is een heel lief, trouw KWPN paard van 12jaar oud. Willemijn rijdt Ajendy momenteel in de klasse Z. Ze heeft sinds kort ook een nieuw talentvol jong KWPN paard van net 6 jaar. Die heeft ze nu 3 maanden en gekocht bij Edwin Hoogeraat. Daarmee rijdt Willemijn in de klasse M. Haar toekomstplan is om dit jaar internationale wedstrijden te gaan rijden en de selectie te rijden voor de CHIO Zuid Holland Cup.
Willemijn kijkt er enorm naar uit om dit jaar weer veel te mogen leren en ervaren bij het TTC Zuiud-Holland.
Willemijn heeft als groom gewerkt bij het verrichtingsonderzoek voor de hengsten en merries bij de KWPN in Ermelo en heeft net een 3 jarige paardenopleiding afgerond met mooie cijfers. Nu werkt ze bij Stal Kramer.
Naomi Muller start met de paarden instructeurs opleiding.

Na vorig jaar een leerzaam TTC jaar te hebben gehad, is ze blij dat ze weer mag deelnemen dit jaar.

Naomi rijdt twee paarden, een hele brave merrie die top ervaringen heeft! Abbielynn van 9 jaar (conair x exkurs) en een top ruin van 6 jaar gunther (balticvdl X goodtimes)

Naomi hoopt dit jaar weer veel ervaring op te doen en er een top seizoen van te maken.