In het hart van Rotterdam, aan het Kralingse bos ligt de Rotterdamsche Manege. Een uitzonderlijke locatie en een uniek complex. In het hoofdgebouw uit 1937 bevinden zich de monumentale binnenrijbaan en de sfeervolle Sociëteit. Het terras kijkt uit over het gehele terrein, met de indrukwekkende Rotterdampiste, de trainingsmolen, de paddocks, de Grand Stand en het ruime parkeerterrein.

Het uitgebreide terrein omvat naast de Rotterdampiste van 100×130 meter met all weather bodem,  twee binnenrijbanen (20×40 en 20×60) en een 20×60 buitenrijbaan met all weather bodem. Alle rijbanen zijn voorzien van uitstekende bodems, die dagelijks onderhouden worden.

Faciliteiten

De stallen herbergen ongeveer 100 comfortabele boxen die ruim, licht en veilig zijn. Er zijn buiten- en binnenboxen, meerdere ruime zadelkamers, dekenstangen, lockers en een dames- en een herenkleedkamer met douche.

Daarnaast beschikken we over een longeerbaan, een solarium, poetsplaatsen, meerdere wasplaatsen met warm en koud water, paddocks, afsluitbare kasten en een stapmolen.

Het complex ligt midden in Rotterdam, aan de uitvalswegen van de stad. Door de ligging in het Kralingse bos zijn de uitrijdmogelijkheden fantastisch. Dit maakt de stal uitstekend geschikt voor zowel de recreatieve ruiter als de meer sportgerichte ruiter.