Laden Evenementen

Het Talenten Trainings Centre (TTC) Zuid-Holland gaat dit voorjaar weer op zoek naar dressuur en springtalenten die deze zomer bij het TTC Zuid-Holland een intensief trainingsprogramma krijgen. De opzet van het trainingsprogramma is dit jaar anders met als centrale thema topsport en paardenwelzijn. Na de selecties start in mei het programma met theorie en praktijktrainingen.

Het TTC Springprogramma:

Het TTC springprogramma zal in 2019 in een aangepast programma verschijnen waarvan de data na de selectie op 19 april a.s. worden vastgesteld in overleg met de deelnemende ruiters/amazones. Ook voor de springruiters wordt het trainingsprogramma van TTC-trainers Edwin Hoogenraat en Richard Kaptein in twee delen gesplitst waarbij de focus in het eerste deel ligt op de voorbereidingen voor de regiokampioenschappen en in het tweede deel een Masterclass programma wordt afgewerkt.

Privileges TTC Zuid-Holland talenten

Voor één van de TTC Zuid-Holland talenten is er een wildcard beschikbaar voor de KNHS Talentenselecties. Daarnaast hebben de talenten de mogeljkheid om met onze toptrainers te communiceren over hun carrière in de paardensport. Wanneer een talent de talentenstatus krijgt bij de KNHS kan dit talent ook toegang krijgen tot de speciale topsportklas bij LOOT scholen. En de talenten hebben de mogelijkheid om beter te leren presteren met behulp van de TTC ZH sportpsycholoog en de techniek die Barbara Koot heeft ontwikkeld voor het beter presteren op de wedstrijden. En last but not least; de talenten krijgen natuurlijk het felbegeerde TTC Zuid-Holland Talententeam jasje, inmiddels een zeer populair item.

Leeftijden
De TTC Zuid-Holland springtalenten worden geselecteerd vanaf 12 jaar tot 18 jaar en minimaal L met 1 winstpunt.

Selectiedagen
Voor de springruiters/amazones vindt de selectie plaats op vrijdag 19 april bij de Rotterdamsche Manege. Edwin Hogenraat (bondscoach pony’s en trainer) en Richard Kapteyn (spring- en africhtingstal).

Inschrijven kan door te reageren op de mail die kandidaten via de KNHS/TTC Zuid-Holland ontvangen of via ttczuidholland@jockeyclub.nl.

Historie en successen
In 2011 waren de eerste TTC Zuid-Holland selecties en kwamen de Zuid-Hollandse talenten in groten getale naar de selectiedagen toe. Uit 230 deelnemers hebben 4 trainers die 3 dagen full time in de baan stonden, toen het eerste Talententeam Zuid-Holland geselecteerd. Ook de jaren daarna was de keuze uit getalenteerde ruiters en amazones enorm. En in de afgelopen jaren zijn vele succesen behaald door TTC Zuid-Holland talenten, nationaal en internationaal. Inmiddels zijn er 5 Zuid-Hollandse TTC’ers naar een EK uitgezonden en werden er een aantal medailles behaald waaronder zelfs GOUD.

Startlijst TTC springen 2019 v2

Share This Story, Choose Your Platform!