Pensionstalling op de Rotterdamsche Manège

Ruime stallenDe Rotterdamsche Manège is een pensionstal met uitstekende voorzieningen voor zowel recreatie- als wedstrijdruiters in het schitterende groene hart van Rotterdam. Door de unieke ligging aan de rand van het Kralingse Bos biedt onze manege vele mogelijkheden. De grote wedstrijdpiste waar internationale topruiters  elk jaar tijdens het CHIO Rotterdam gebruik van maken is een van de faciliteiten die voor onze leden bijna het gehele jaar ter beschikking staan. Deze piste heeft een prachtige all wheather bodem evenals de Interchem rijbaan in het Kralingse bos en de overdekte wedstrijdbaan.

Talentenprogramma’s, recreatief rijden in het Kralingse of Bergse bos, mennen, dressuur, springen, dameszadelrijden; op de Rotterdamsche Manège is alles mogelijk.  Opleiding en instructie gaan binnen De Jockey Club samen met gezelligheid en veiligheid. Respect voor en welzijn van mens en dier staan hoog op de agenda.

Sinds 1837 is de Rotterdamsche Manège een begrip zowel binnen als buiten ‘de paardenwereld’ in Rotterdam en omgeving, maar de accommodatie is absoluut van deze tijd.
De ruime,  lichte stallen zorgen dat uw paard comfortabel bij ons in pension staat. Paard èn eigenaar voelen zich prettig bij ons. Vanuit de gezellige Sociëteit kijkt u uit op de monumentale binnenrijbaan en de indrukwekkende Rotterdampiste. Van het terras kijkt uit u ’s zomers uit over het gehele terrein.

Faciliteiten

Pensionstalling op de Rotterdamsche Manège bestaat uit een compleet verzorgingspakket. Van het voeren (3 keer per dag) tot het dagelijks opstrooien en uitmesten van de boxen.
De meeste paarden staan bij ons stro, maar indien noodzakelijk is ook een andere bodembedekking mogelijk.

monumentale binnenrijbaanAanvullende diensten als uw paard in de trainingsmolen of paddock zetten, toedienen van medicatie, scheren,etc. zijn mogelijk.
De Rotterdamsche Manege coördineert de entingen indien wenselijk, waarbij de inenting tegen Influenza jaarlijks verplicht is en zorgt er indien nodig voor dat uw paard extra verzorging bij ziekte krijgt.
V.w.b. het ontwormen bevelen wij (behalve een gemeenschappelijke moment van ontwormen bij de manegepaarden- en pony’s ) eerst een mestonderzoek aan.

Ook andere wensen op het gebied van voeding, verzorging of beweging van het paard kunnen in overleg worden ingewilligd, zoals bijvoorbeeld het berijden of longeren van uw paard  door ervaren instructeurs.

  • desgewenst dagelijks meerijden in de lessen (tegen sterk gereduceerd tarief) op elk niveau
  • gebruik van alle binnen- en buiten rijbanen (indien beschikbaar)
  • gebruik van de trainingsmolen
  • gebruik van de paddocks
  • gebruik van solarium (tegen betaling)
  • gebruik van stalkastje (tegen betaling)
  • per pensionklant is een stallingsplaats voor de trailer beschikbaar

Voor pensionstalling geldt een jaarcontract per paard.

buitenrijden Kralingse Bos

Ligging van ons complex

Het monumentale complex ligt midden in Rotterdam, aan de uitvalswegen van de stad. Door de ligging aan de rand van het Kralingse Bos zijn de uitrijdmogelijkheden fantastisch. Dit maakt de stal uitstekend geschikt voor zowel de recreatieve ruiter als de meer sportgerichte ruiter.

Wilt u meer informatie of met eigen ogen de accommodatie komen bekijken? U bent van harte welkom. Kom gerust langs op de Kralingseweg 120 of neem contact op met de stalmanager.