De jeugd aan het woord…..

Meedoen aan de proefgerichte lessen

image2Sinds een tijdje kan je je inschrijven op de manege voor proefgerichte lessen. In deze lessen wordt extra aandacht besteed aan netjes rijden. Je leert wat belangrijk is om een goede proef te rijden. Een aantal weken rijd je op dezelfde pony (je mag zelf kiezen op welke) en oefen je onderdelen uit een bepaalde proef. Na een paar weken ga je die proef in wedstrijd kleding rijden, je wordt gefilmd en beoordeeld. In de laatste les ga je je proef terug kijken en bespreken. Zelf vond ik dit erg leuk omdat je dit normaal nooit doet. Ik heb er heel veel van geleerd en de pony’s ook. De groep meiden was erg gezellig en Monique  heeft de lessen erg leuk gegeven.
Ik heb mij al weer ingeschreven voor de volgende cyclus!
Luna Brouwer


 

Ponykamp op de manege

IMG-20140810-WA0005Op  21 juli was het zover, zomerkamp voor onze jonge leden. De eerste dag begon met 23 kinderen. We begonnen met verdeling van groepen, de eerste groep ging rijden en de andere gingen poetsen. Zo ging dat de hele ochtend door en we gingen daarbij ook nog spelletjes in het bos doen zoals verstoppertje en  tikkertje. Het was erg gezellig! Nadat alle groepen hadden gereden en gepoetst gingen we lekker lunchen! Na afloop van de lunch ging er weer een groep rijden en de andere groepen gingen dan tekeningen maken voor op stal. Er werden ook nog kunstjes gedaan op Kobus, de kinderen hadden het erg naar hun zin. Nadat ze allemaal gespeeld en gereden had was het alweer bijna tijd half 4 en gingen ze nog met grote ballen spelen in de binnenbak, ze waren lekker aan het rennen. Daarna hebben ze nog lekker wat gedronken en een zakje snoep gehad en werden ze daarna opgehaald.

Na aankomst van vrolijke kinderen die er zin in hadden begon de tweede dag met het poetsen van de pony’s en het opzadelen, daarna hebben we heerlijk gereden onder leiding van onze instructeurs. Na de lunch, lekkere broodjes en snoepjes, was het tijd voor een leuke springwedstrijd voor de eerste groep, de andere groep ging een leuke speurtocht door het Kralingse bos doen, helaas waren 2 van de 3 groepjes verdwaald (gelukkig hebben we ze teruggevonden), maar ondanks dat vond iedereen het erg leuk.
Voor we het door hadden was de dag alweer voorbij en was het tijd voor een lekker ijsje. Het was namelijk erg warm die dag. Daarna mochten ze even lekker uitrusten en voorbereiden voor de bonte avond. Ze verdeelde hun zelf in groepjes en ze maakte allemaal hun eigen toneelstukjes. De jeugdcommissie maakte een heerlijke grote pan pasta.

IMG-20140810-WA0001Het terras was gedekt en we konden lekker gaan avondeten. Daarna hebben we een film klaargezet in de bestuurskamer en hebben ze lekker film gekeken en toen begon Victor de muziek installatie te doen en begon de bonte avond ze hadden allemaal hele grappige toneelstukjes. Daarna was het bedtijd, alle bedjes werden opgemaakt met matjes en slaapzakken in de Sociëteit en hebben we ons klaar gemaakt voor een nacht op de Rotterdamsche Manege.

Toen begon de derde dag. De kinderen hadden een goede nacht achter de rug. Ze werden wakker gemaakt en sommigen waren al wakker. De jeugdcommissie en het bestuur begonnen het ontbijt klaar te maken. Toen ging iedereen aan tafel waar heerlijke broodjes klaar stonden. Nadat ze uit gegeten waren,  hebben we alle bedjes weer opgeruimd en heeft iedereen zich aangekleed. Toen was het alweer 9 uur en begonnen we met het versieren van pony’s, ze zagen er allemaal prachtig uit! Daarna gingen we spelletjes doen op de pony’s ! En toen was het alweer tijd.om lekker te gaan  lunchen bij de Big! De kinderen hebben het heel erg leuk gehad iedereen was enthousiast! Het was een top 3 daagse!

 


 

 Mei-instructie 3 daagse

In de mei vakantie hebben veel jeugdleden deelgenomen aan de Mei instructie 3-daagse. Elke dag een leuk programma met verschillende activiteiten waarvan veel met de pony’s. Lees de enthousiaste verhalen van Matthijs, Luna en Eline. Op de foto’s zie je wel hoe leuk het was….

Ik ben Mathijs Meelhuijsen. Ik ben 10 jaar en ik ben sinds kort lid van de Rotterdamsche manege. Ik heb meegedaan aan de mei instructie-driedaagse en ik vond het heel erg leuk! We waren op de eerste dag met 32 kinderen en daarna met 16. De eerste dag waren er ook gevorderden en die gingen een buitenrit maken en kregen springles op het veld. Lucas, Alexander en ik waren de enige jongens. De meisjes waren ook aardig.
Het leukst vond ik het rijden, de spelletjes, zonder zadel op de pony’s estafette doen, het mennen en pannenkoeken eten bij de Big. Ik had les op Dusty en Melbourne, die deden het heel goed en ik heb met de stoelendans op Fred gereden en die ging echt snel! Bij de ponyversierwedstrijd met het thema bloemen zaten Lucas en ik gelukkig bij elkaar in het team. Ik vond dat we Sonja heel mooi hadden versierd. De laatste dag kregen we van Herman les in verlichte zit en hebben we een parcoursje gedraafd over vijf balken, dat vond ik een beetje spannend.
De driedaagse was heel leuk met iedereen, met Antonie, Herman, Monique en met Els en met iedereen die heeft geholpen. Ik wil heel graag weer meedoen volgende keer!’

 

Maandag 28 april was een fantastische dag. Eerst gingen we samen met Herman op bosrit. Iedereen vond het super leuk ook de pony’s en paarden. Sommige waren wel druk maar dat is ook wel grappig. We gingen door het Bergse bos en hebben stukken lekker hard gegaloppeerd. Toen we terug  kwamen op de manege hebben we de pony’s snel afgespoten en gingen we lunchen. Daarna kregen we een theorie les over je houding tijdens het springen. Vervolgens kregen we een springles op het veld, de ruiters met pony’s kregen die les van Toon en de ruiters met paarden van Herman. Dat was super gaaf! Helaas was deze geweldige dag toen al voorbij en gingen we naar huis. Het was een super leuke dag om nooit meer te vergeten!
Luna en Eline