Lessen

Proeflessen

Nieuwe leden kunnen gebruik maken van maximaal negen proeflessen. Beginnende ruiters starten altijd met een paar privélessen van een half uur. Tijdens deze eerste les kunt u ervaren hoe het paardrijden bevalt. Deze proeflessen zijn vooral bedoeld om gevoel voor de bewegingen van het paard te krijgen in stap, draf en later galop. Het aanleren van de juiste houding, zit en teugelhulpen en het eigen evenwicht krijgen alle aandacht.

Jeugdlessen

Om te starten met paardrijden moeten kinderen minimaal 7 jaar oud zijn. Als uw kind na het volgen van de proeflessen de smaak te pakken heeft, wordt in overleg met de instructie de overgang naar het zelfstandig rijden gemaakt en gestart met de verdere beginselen van het paardrijden. In overleg met de ouders/verzorgers wordt een jeugdlid voor een vast lesuur ingedeeld. Daarnaast bieden wij een gevarieerd jeugdprogramma met specialie instructies, wedstrijden en activiteiten voor de jeugd.

Naast alle wekelijkse groepslessen en privélessen is onze manege het TTC (Talenten Trainings Centrum) Zuid-Holland waar jeugdig talent (springen en dressuur) geselecteerd wordt voor een intensief trainingsprogramma.

Open lessen

Volwassenen kunnen zelf hun lesuur kiezen en reserveren in de verschillende lessen. Deelname aan de lessen moet wel tijdig worden aangemeld vanwege de indeling van de manegepaarden.

Clublessen

Binnen de vereniging bestaan diverse clubs die met elkaar zowel hippisch als daarbuiten leuke activiteiten organiseren. Elke club heeft een vast rijuur op een bepaalde dag van de week. Na afloop wordt er gezellig nageborreld in de Sociëteit. Voor deelname aan de clublessen of -activiteiten overleg met de betreffende clubcommandant.

Privé-lessen

Voor nog intensievere begeleiding zijn er ook mogelijkheden voor privélessen van onze eigen instructeurs. Deze lessen worden gegeven in springen en dressuur tot en met gevorderd niveau.

Het is alleen toegestaan instructie te verkrijgen van gediplomeerde instructeur(s) en/of instructrice(s) in dienst van de vereniging.
Instructie door een ‘vreemde’ instructeur of privé personen is niet toegestaan.

Vrij rijden / Buiten rijden

De ligging in het Kralingse bos maakt de uitrijdmogelijkheden fantastisch. Uitsluitend met toestemming van de stalmanager of een van de instructeurs kunnen leden met een van de manegepaarden vrij rijden of zelfstandig naar buiten gaan.

Het werken met een levend wezen maakt de paardensport zeer boeiend. Elk paard is anders in houding, beweging en karakter. En net als mensen gedragen paarden zich niet elke dag hetzelfde. Daarom bent u nooit uitgeleerd als het op paarden en paardrijden aankomt.

Om te rijden op onze manege is een lidmaatschap verplicht. In het lesrooster vindt u een overzicht van de lestijden en locaties. Instructeurs kunnen besluiten de les op een andere locatie te laten plaatsvinden dan de in het rooster aangegeven rijbanen, bijvoorbeeld in de buitenrijbaan, in de Rotterdam piste of in de Interchembaan in het Kralingse Bos.

Les reserveren

Leden van de Rotterdamsche Manège de Jockey Club kunnen zelf bepalen hoe vaak ze rijden en in welke les op welk uur. Deelname aan de lessen moet tijdig worden aangemeld in verband met de indeling van de manegepaarden.  Aanmelden kan via de Manege APP,  en per e-mail reserveren.
Verhindering moet tijdig (uiterlijk 24 uur van tevoren) worden doorgegeven. Bij afmeldingen binnen 24 uur wordt de les doorberekend.

Deelname aan open lesuren dient in overleg met de instructeur plaats te vinden. Alle beginnerslessen worden met ruiters van gelijke rijvaardigheid gereden in de binnenmanege. Deelname aan clublessen is in principe voorbehouden aan clubleden of na overleg met de betreffende clubcommandant.