Gisteren hebben Barbara Koot en Bob ten Wolde op de Rotterdamsche Manège 16 jonge veelbelovende dressuurcombinaties geselecteerd voor het TTC beloftenprogramma. Mearah Both, Kyra Bezemer, Danique Schoonhoven, Anne-Sophie Sueters, Nienke van Heeswijk, Morgan Walraven, Anna Cornelissen, Isabelle Kleijn, Emma Luersman, Tatum Nugteren, Britt van Gelder, Esmee Hoogstad, Alisia Hoogstad, Nikkie Poldervaart, Jasmijn Frerichs en Anouschka Marinissen mogen het intensieve beloftenprogramma volgen bij het TTC Zuid-Holland.

16  dressuurtalenten op B+5 winstpunten niveau tussen 8 en 12 jaar mogen dit najaar praktijk- en theorielessen volgen bij het TTC-Zuid-Holland. “Dit is het tweede jaar dat we het  beloftenprogramma doen en we denken weer geweldige talenten te hebben ontdekt” zegt Barbara Koot, initiatiefneemster van het TTC Zuid-Holland. “Het is een unieke kans om jonge dressuurtalenten kennis te laten maken met de weg naar de topsport en hen te stimuleren om aan de wedstrijdsport deel te nemen. Maar met deze hele jonge talenten staat natuurlijk voorop dat het wel leuk moet zijn. In 2014 waren maar liefst 4 van onze dressuurbeloften op de Hippiade, waarvan Sanne van der Pols reservekampioen werd en Nikita Cheung een mooie 3e plaats haalde. Het enthousiasme en de motivatie bij deze leeftijdsgroep is echt hartverwarmend en super motiverend voor ons trainers, we krijgen er echt een energie boost van.”

De dressuurbeloften en hun ouders waren minstens zo enthousiast. “”Ik ga nu een kind hartstikke gelukkig maken,” was de reactie van een van de ouders van de dressuurbeloften.