Afgelopen week kozen TTC Zuid-Holland springtrainers Richard Kapteyn en Edwin Hoogenraat bijgestaan door KNHS Springforumlid Jeroen Heijmans 13 nieuwe talentvolle springcombinaties die samen met 3 springcombinaties van het afgelopen seizoen het TTC Zuid-Holland Talenteam 2016 vormen. De 15 amazones en 1 ruiter starten deze maand al met hun intensieve talententrainingsprogramma.

De nieuwe springtalenten zijn Chiem Bosboom met Maui, Sascha Heijmans met Koningshoek Da Vinci, Teddy Malipaard met Eiberg’s Romeo,  Naomi Muller  met Final touch, Julia Otto met Chananja, Joelle Esmee Post met Diamonde W, Jade Rolfes met Orchid’s Aurora, Anouk Ursem met Carmillo I I, Elise de Vries met Huckleberry Finn, Lianne Korevaar met Ziolieta, Isabelle Roepel met M&M, Demi van Nikkelen Kuijper met Ariane B, Sam de Koning met Oranjehoeves Vivano.
Uit het talententeam van 2015 zijn Elise Otto met Orchid’s Megan, Carlijn Roepel met M&M en Willemijn de Mooij  met Ajendy wegens vormbehoud opnieuw opgenomen in het talententeam 2016.
Sam de Koning en Julia Ottomaakten eerder deel uit van het TTC talententeam springen maar hebben zich met een ander paard of andere pony opnieuw geselecteerd. Sascha Heijmans maakte eerder deel uit van het TTC Zuid-Holland talententeam dressuur.

Dit is het vierde jaar dat het TTC Zuid-Holland een talentontwikkelingsprogramma voor springcombinaties biedt.  Edwin Hoogenraat, trainer en selecteur van het TTC Zuid-Holland en tevens KNHS bondscoach springen pony’s, ziet elk jaar progressie tijdens de selecties. “We zien dat het niveau elk jaar hoger wordt en je ziet duidelijk de effecten van het talentenprogramma bij de talenten van voorgaande jaren.”

De 16 springtalenten krijgen deze zomer een intensief trainingsprogramma  met praktijktrainingen maar ook theorielessen zoals mental coaching, parcoursbouwen, fitheid, voeding en omgaan met (social) media.
Op 20 en 21 mei  vindt de selectie van de dressuurtalenten voor het TTC Zuid-Holland plaats.