Voor wie zijn ruiterbewijs wil behalen schrijf je in voor het examen!

De inschrijflijst voor het examen van 2024 is vol, je kan je  aan melden voor de reservelijst via onderstaand formulier.
Tevens kan je via onderstaand formulier je interesse voor het examen in 2025 kenbaar maken, je wordt dan als eerdste geinformeerd.

Voor de zomervakantie wordt er een moment gepland, op zondag,  om examen te doen. Let wel op dat je dan aan onderstaande voorwaarden moet voldoen om dit examen af te leggen.

De ruiters moeten de voorgeschreven verrichtingen laten zien, zoals correct op- en afstijgen, been van het paard optillen, stap, draf (lichtrijden en doorzitten), galop (individueel en in de groep) draven zonder beugels, rijden met een hand, verlichte zit, enkele sprongen vanuit galop over een oxer van ca. 50 cm breed en 60 cm hoog en obstakeloefeningen.
Meer lezen over het Ruiterbewijs kan via Ruiterbewijs

Op maandag van 21.00 tot 22.00 uur geeft Herman een les waarin alle aspecten voor het Ruiterbewijs aan de orde komen. Mocht je nog geen examen willen of kunnen doen dit is geen vereiste om deel te nemen aan de les op maandag.

Aanvullende voor diegene die op gaan voor het examen zijn er nog enkele lessen op zondag in de weken voor het examen.

Kosten
De kosten voor het examen bedragen 140 euro.
Voor de voorbereidende lessen op zondag, wordt per les een les gerekend van je leskaart.

Heb je vragen dan kun je Herman aanspreken.

Aanmelden ruiterbewijsexamen reservelijst

  • Mocht u vragen/opmerkingen hebben omtrent het ruiterbewijsexamen gebruik hiervoor bovenstaand tekst veld.