Home > Nieuws > Berichtgeving inzake Corona – update 13/6

Berichtgeving inzake Corona – update 13/6

op juni 13 | in Nieuws, Overig nieuws

In de persconferentie van woensdag 2 juni schetste onze premier de stappen naar het nieuwe normaal. Daar ging het vooral over de naderende zomer en de daarmee gepaard gaande vakanties. Het lijkt erop dat de genomen maatregelen effect hebben en dat er meer controle is over de verspreiding van het virus. Ruimte dus om langzaam aan weer op te gaan bouwen, ook voor onze vereniging.

Nu het voor iedereen inmiddels wel duidelijk is, wat in deze coronatijd van een ieder wordt verwacht qua gedrag en maatregelen, willen wij als bestuur van de Rotterdamsche manege de teugel wat laten vieren. Wij hoeven niet apart meer te benoemen dat de aanwijzingen van het RIVM ook op de manege van kracht zijn, want dat is vanzelfsprekend. Iedereen heeft de laatste maanden grote discipline getoond en daarvoor willen wij onze waardering uitspreken. Tijd om de manege wat meer van het slot te halen.

De sociëteit

Sinds 1 juni is de sociëteit is weer open met de mogelijkheid maximaal 30 bezoekers toe te laten waarvoor gereserveerd moet worden. Zonder reservering is de sociëteit te bezoeken en kan het mogelijk zijn aan de deur te reserveren indien er nog plaats is. Mochten er al 30 reserveringen zijn dan kunt u natuurlijk niet worden toegelaten. Vanaf 1 juli wordt het aantal verruimd tot maximaal 100 bezoekers indien de ontwikkelingen dat toelaten.

Rijden

Vanaf 29 april kon de jeugd t/m 18 jaar weer onder voorwaarden buitensporten. Sinds 11 mei geldt dit ook voor volwassenen. Het is fijn om te zien dat onze leden daar weer met volle teugen van genieten. Vanaf 1 juli gaan de sportaccommodaties weer open en dus ook onze vereniging. Binnensporten is dan weer toegestaan waardoor wij onze activiteiten nagenoeg volledig kunnen hervatten. Alleen het rijden van competities is nog niet toegestaan.

Aanpassingen

Als gevolg van deze ontwikkelingen hebben wij  besloten enkele aanpassingen door te voeren. Vooral omdat denken dat dit mogelijk is en omdat het past bij de landelijke trend en het inmiddels werkelijk geadopteerd hebben van de 1.5 meter regel. Hieronder:

  • De borden op het terrein wat verboden en of geboden worden of zijn verwijderd of vervangen door borden met een andere tekst;
  • Privéles in de bosmanege is vanaf heden mogelijk gezien het feit dat deze baan niet volledig binnen is en voldoende geventileerd is;
  • Lessen met meer dan 10 mensen zijn ook weer mogelijk, mits dit haalbaar is met de inzet van de beschikbare manegepaarden en na afstemming met instructie;
  • Ook is het toegestaan de bosmanege voor groepslessen te gebruiken in geval van calamiteiten en in overleg met instructie.

Activiteiten

Daarnaast hebben wij besloten toestemming te geven aan een tweetal initiatieven, namelijk een virtuele proef tussen Nederlandse en Engelse top ruiters/amazones. Het betreft een door het CHIO en Hickstead georganiseerd event waarbij de Engelsen in Hickstead rijden en de Nederlanders op ons CHIO veld in Rotterdam. Camera’s registreren het geheel en publiek is niet aanwezig. Van een competitie is geen sprake en het past binnen de noodverordening van de gemeente Rotterdam omdat het een topsportorganisatie is. Dit evenement zal plaatsvinden op donderdag 18 juni. Hierdoor zal de ochtend en een deel van de middag het veld niet beschikbaar zijn, vanaf uiterlijk 16.00 uur kunnen wij deze weer volledig gebruiken.

Dit geeft ons tegelijk de mogelijkheid ook dergelijke initiatieven te ontplooien passend binnen de noodverordening. Zo zijn wij momenteel met de gemeente in gesprek om te kijken hoe wij tot 1 september vorm kunnen geven aan spring- en dressuuractiviteiten. Daarnaast zijn wij trots dat de regionale kampioenschappen van de KNHS op 19 en 20 september op ons terrein verreden gaan worden. De voorbereidingen worden opgestart en over de details wordt u later geïnformeerd.

Afsluitend Wij kunnen ontzettend blij dat wij zo langzaam aan stap voor stap onze vereniging weer zien opleven. Het was niet altijd makkelijk en dat zal ook nog wel zo blijven. Wanneer wij ons met elkaar aan de algemene maatregelen houden dan hebben wij alle vertrouwen dat wij met elkaar de positieve kant opgaan. Nogmaals dank aan alle leden voor het aanpassingsvermogen, wij kunnen trots zijn op de Jockeyclub.

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »