Home > Nieuws > Berichtgeving inzake Corona – update

Berichtgeving inzake Corona – update

op april 1 | in Nieuws, Overig nieuws

Zoals in eerdere berichtgeving is conform de richtlijn van de rijksoverheid onze accommodatie al enige tijd gesloten.

In de persconferentie op 23 maart zijn nadere maatregelen aangekondigd die uiteraard ook weer stevige impact hebben op onze vereniging. Deze maatregelen zijn op 31 maart verlengd tot en met 28 april.

In onze eerdere berichtgeving hebben wij u gemeld dat wij de richtlijnen van de overheid, het RIVM volgen en ook de aanbevelingen van de KNHS en de FNRS meenemen in onze afwegingen. De richtlijnen van het ministerie van OCW in samenwerking met het RIVM kunt u volgen via de volgende link: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Maatregelen

De nadere maatregelen die zijn afgekondigd door de rijksoverheid zijn samengevat en vertaald naar onze vereniging:

  • Alle bestaande maatregelen blijven van kracht tot 28 april 2020 en het verbod op wedstrijden, evenementen en bijeenkomsten wordt verlengd tot 1 juni 2020.
  • Dit betekent dat alle geplande evenementen tot 1 juni 2020 zijn afgelast, ook die met minder dan 100 bezoekers. Dit geldt ook voor de Algemene Ledenvergadering. Volgens onze statuten moet deze plaatsvinden binnen 6 maanden na afloop van het kalenderjaar. Wij hebben onderzocht of dit op een andere wijze kan plaatsvinden en daar vooralsnog niet voor gekozen. Wij hopen en rekenen op uw begrip. Verder hebben een aantal clubs hun jaarlijkse weekenden gepland staan. Gezien de nadere maatregelen achten wij het ongepast deze door te laten gaan. Indien de accommodatie die u heeft geboekt (nog) niet heeft geannuleerd, rekenen wij erop dat u dat zult doen.
  • De maatregel dat manege-en verenigingslessen tot minimaal 28 april 2020 afgelast worden, blijft van kracht. Ook kunnen er geen groepsactiviteiten plaatsvinden, zoals georganiseerde buitenritten. Een buitenrit met maximaal twee ruiters is akkoord vanwege veiligheid van mens en dier. De dagelijkse verzorging en beweging van de dieren dient uiteraard door te gaan. Om dit te kunnen garanderen continueren wij onze bestaande werkwijze. Individueel rijden van paarden is toegestaan.
  • De rijksoverheid meldde eerst op haar website dat personal trainers privé lessen mogen blijven geven. Deze informatie is na overleg met het ministerie op 24 maart 2020 gewijzigd omdat het niet past in de beoogde veiligheidsmaatregelen. Om deze redenen en met de algemene richtlijn in gedachten hebben wij besloten nog steeds geen privélessen op ons terrein, inclusief de Dura Vermeer baan, toe te staan.

Blijf zoveel mogelijk thuis

De overheid roept op om zoveel mogelijk thuis te blijven en alleen op pad te gaan als u niet thuis kan werken, zorg moet verlenen, boodschappen moet doen of om een ommetje te maken. Paardrijden hoort daar niet bij. Echter, onze paarden hebben beweging nodig. Daarom zijn er conform de aanbevelingen van de FNRS maatregelen getroffen. In ons geval:

  • Een beperkt aantal leden is gevraagd te helpen bij het in beweging houden van de manegepaarden en -pony’s. Er is een aantal momenten vastgesteld waarop zij, onder toezicht van een instructeur voor de veiligheid, een uur rijden.
  • Pensionpaard-eigenaren en hun vaste bijrijders hebben toegang tot de manege om hun paard te verzorgen, onder voorwaarde dat zij gezond zijn, afstand houden tot anderen en geen bezoekers meebrengen. Rijden is toegestaan, uitsluitend met het oog op de nodige beweging voor de paarden.
  • Alle lessen zijn geannuleerd, zowel groepslessen als privélessen, op welke manier dan ook. Dit geldt voor al onze banen, inclusief de baan in het bos, ook wel de Dura Vermeer piste of Interchem baan genoemd.
  • Dierenartsen en hoefsmeden hebben toegang.

Daarnaast roepen we iedereen op om alleen te komen en de nodige afstand te bewaren ten opzichte van elkaar. Om het aantal bezoeken te beperken, vragen wij u zoveel mogelijk samen te werken bij het buiten zetten van de paarden. Houd voldoende afstand waarbij minimaal 1.5 meter als norm geldt. Ook wanneer u met uw paard en anderen tegemoet komt, wacht dan even met passeren.

Op de FNRS site is het zogenaamde noodplan gepubliceerd. Dit kunt u downloaden, invullen en naar onze administratie sturen zodat wij weten wat er moet gebeuren met uw paard indien u onverhoopt daar zelf geen zorg voor kunt dragen. Als u dit zelf al heeft geregeld met uw bijrijder, dan kan dat volstaan.

Openingstijden

Tot slot hebben wij besloten om de openingstijden van de manege te gaan beperken. Vanaf maandag 30 maart 2020 sluit de stal ’s avonds om 20:30 uur. Dit is noodzakelijk om ons personeel te ontlasten, omdat de financiën uiteraard onder druk staan en dit is mogelijk omdat er geen lessen meer zijn.

Wij doen de dringende oproep om u allen te houden aan de overheidsmaatregelen en aan het beleid van onze vereniging. In de eerste plaats van belang voor ieders gezondheid. Denk niet aan uzelf maar juist aan de gezondheid van uw medemens. Daar komt bij dat er ook gehandhaafd gaat worden. Er kan volledige sluiting worden opgelegd of er kunnen boetes worden gegeven. 

Communicatie

Toekomstige communicatie zal plaatsvinden via onze site, raadpleeg deze dus regelmatig. Daar zal ook een vraag en antwoord document worden geplaatst:  
https://www.jockeyclub.nl/overig-nieuws/vragen-antwoorden-over-de-sluiting-van-de-manege-i-v-m-corona-crisis/
Staat uw vraag er niet bij aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en houd aub de site in de gaten.

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »