De Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège ‘De Jockey Club’ vierde vandaag op een bijzondere wijze haar 181e verjaardag.  Sinfonia Rotterdam onder leiding van Conrad van Alphen speelde een wervelend concert in de gerenoveerde binnenrijbaan.  Naast het muzikale spektakel mocht voorzitter Arjen Smallegange de vijfde FNRS-ster in ontvangst nemen van Haike Blaauw, directeur van de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra.

Het aantal sterren geeft aan hoe het staat met de kwaliteit, veiligheid en klantvriendelijkheid op het manegebedrijf. Onaangekondigd komt een vertegenwoordiger van de federatie elke twee jaar langs om te kijken hoe het bij de aangesloten  ruitersportcentra zit met zaken als veiligheid, welzijn van de paarden en de kwaliteit van het personeel.

Haike Blaauw: “Sinds de oprichting van de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra in 1930 is de Rotterdamsche Manège bij de FNRS betrokken. Het is voor mij een bijzondere eer om na bijna 90 jaar lidmaatschap deze welverdiende vijfde ster uit te mogen reiken.”

Voorzitter Arjen Smallegange is trots op deze erkenning van de kwaliteit van de Rotterdamsche Manège: “Wij zijn weliswaar de oudste paardrijvereniging van Nederland met unieke tradities; als het gaat om kwaliteit, accommodatie en paardenwelzijn  mogen we ons na 181 jaar nog altijd scharen bij de top van de Nederlandse ruitercentra”, aldus Arjen Smallegange

Muziek in de Manege

De binnenrijbaan was voor één dag niet voor de paarden en pony’s maar voor het internationaal gerenommeerde kamerorkest Sinfonia Rotterdam. Dirigent Conrad van Alphen en zijn muzikanten van Sinfonia Rotterdam voelen zich overal thuis, dat bleek ook vandaag weer. Het orkest speelde onder andere werken van Strauss, Beethoven en een aantal Braziliaanse stukken.