De weergoden waren ons helaas niet goed gezind: het regende pijpenstelen tijdens de vierde en laatste BMC wedstrijd van 2022 op zondag  6 november.

6 combinaties traden aan in de bosmanege onder het toeziend oog van jury Jennefer. Uiteraard ging het tijdens deze laatste wedstrijd ook om het totale klassement: Wie mag zich de BMC kampioen van 2022 van de Jockeyclub noemen (manegeruiter/pensionpaardruiter)? Voorwaarde was dat de respectievelijke ruiter minimaal 3 keer in 2022 had meegedaan met de BMC wedstrijden.

Bij de eerste proef van de 4e wedstrijd zegevierde bij de manegeruiters Joost Schot met Caya, Martine Stokman met Nibit was tweede, Paulinda van Olst met Corrie derde en Pauline Clasquin met Sam vierde. Van de pensionpaardruiters won Esther Hol met Roys en was Babette Vermaase met Limoncello tweede.

De tweede proef bracht bij de manegeruiters een wisseling van de wacht: Martine Stokman met Nibit werd eerste, Joost Schot met Caya tweede, Pauline Clasquin met Sam derde en Paulinda van Olst met Corrie vierde.  Bij de pensionpaardruiters was de uitslag van de tweede proef onveranderd: Esther Hol won met Roys en was Babette Vermaase met Limoncello tweede.

Na de uitreiking van de rozetten van de 4e wedstrijd was het tijd voor een klein beetje trommelgeroffel: Welke manege- en welke pensionpaardruiter zou zich BMC kampioen 2022 mogen noemen?

En de winner is:

BMC kampioen van de manegeruiters werd Vera Veltkamp, net vóór Martine Stokman. Hoogzwanger nam Vera het wedstrijddekje in ontvangst. Bij de pensionpaardruiters stond Esther Hol op plaats 1 en ging er met het wedstrijddekje vandoor.

Allemaal heel hartelijk gefeliciteerd en tot in 2023!