Home > Nieuws > Clubcarrouselwedstrijden 2018

Clubcarrouselwedstrijden 2018

op maart 27 | in Nieuws

Op zondag 25 maart 2018 streden acht clubs weer om de welbekende trofee van de clubcarrousel wedstrijden. De dames van de DDC waren al vroeg in touw om de paarden te wassen en te vlechten. Hoewel zij vorig jaar gezamenlijk winnaar waren met de VAC is het de carrouselcommissie niet bekend of er daadwerkelijk heren zijn, die hebben staan vlechten. De heren mochten wel als eersten van start en reden, na een waardig intro met vaandel en rijtuig een keurige proef.

Dit jaar was de opzet van de clubcarrouselwedstrijden weer licht gewijzigd. Van te voren waren er slechts enkele figuren bekend gemaakt en de instructie (Antonie en Monique) maakten twee verschillende proeven die kort voor de wedstrijd aan de clubs werden uitgereikt. Op de dag zelf werd 5 minuten voor aanvang per club door Mien Dobbelsteen voor het oog van het publiek de dobbelsteen gerold en de uitslag daarvan bepaalde of proef 1 of 2 gereden diende te worden. Ondanks alle voorafgaande zenuwen bij het oefenen bleken de meeste clubs uiteindelijk zeer goed in staat om een keurige proef te rijden. De jury van buitenaf, Jennifer de Jonge,  was dan ook zeer enthousiast over het niveau en rijstijl van de deelnemers.

Prix d’Elegance voor WAC, AntiChambre wint

Dit jaar werd ook de Prix d’Elegance uitgereikt aan de best verzorgde club en alle clubs hadden goed hun best gedaan om hun eigenheid en creativiteit te tonen. Winnaar van de Prix d’ Elegance werd de WAC  die het thema ‘liefde’ verbeeldde met onder meer een roos in de laars of zelfs tussen de tanden geklemd.
De WAC won tevens de derde prijs van de clubwedstrijden. Tweede werden de studenten van Macroix die volgens de jury vooral rust uitstraalde bij hun binnenkomst in de rijbaan en qua puntentelling voor de uitvoering even hoog scoorde als de uiteindelijke winnaars. De paardenwassers en vlechters voor volgend jaar zijn de leden van de AntiChambre. Zij reden met zestien deelnemers, na een aanvankelijke valse start door een schimmel die liever een solo-uitvoering verzorgde dan netjes in de pas te lopen, een uiterst strakke en bijna foutloze proef en namen daarmee de wisselbeker en oranje rozetten mee naar huis.

Mooie opbrengst taartenwedstrijd

De sociëteit en tribunes waren de hele dag druk bevolkt met rijdende leden en hun fans en aanhangers. Zoals elk jaar verzorgde de Co-club weer de taartenwedstrijd en iedereen heeft uitgebreid kunnen smullen van de vele bijdragen aan deze competitie. De in totaal 20 baksels zorgde tevens voor een financiële opbrengst van maar liefst € 478,- die traditiegetrouw ten goede komt aan de manegepaarden. Dit jaar worden er nieuwe halsters en halstertouwen aangeschaft.

Winnaar in de zoete categorie was Nienke Niemeijer en in de hartige categorie Femke Doornbos. De Co-Club riep wel op tot meer hartige deelnemers voor volgend jaar want die competitie was nu wel beperkt met slechts vier verschillende versies. De CO-club doet haar best om de recepten van de winnende taart en quiche aan de winnaars te ontfutselen en die in een van de komende nieuwsbrieven te publiceren.

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »