Op zondag 26 maart 2023 staan de Clubwedstrijden, onderlinge carrouselwedstrijd,  in de agenda. Deze mooie traditie van de Jockey Club kan na drie stille jaren weer georganiseerd worden; de clubs strijden onderling om de jaarlijkse eer en de befaamde trofee. Wederom zal tegelijkertijd de Taartenbakwedstrijd plaatsvinden, georganiseerd door de Co-Club.

Voor de nieuwere leden die de Clubwedstrijden nog niet kennen; de Carrouselcommissie organiseert jaarlijks een onderlinge carrouselwedstrijd voor de clubs binnen onze manege. Dit jaar zal elke club dezelfde, door de instructie samengestelde, manoeuvre rijden waarbij de club met de beste dressuur, techniek en de minste fouten de eerste prijs zal binnenhalen. De begin- en eindgroet, één stapfiguur en één draffiguur dienen door de clubs zelf te worden ingevuld. Daarnaast zijn de clubs vrij in het kiezen van een thema met bijpassende muziek maar… hoe origineler, hoe creatiever en hoe zorgvuldiger tot uiting gebracht; des te groter de kans op de prestigieuze Prix d’Élégance! Bent u nog niet lid van een club, dan is deze dag een mooie kennismaking met andere leden en de diverse clubs.

Zowel bij het rijden der manoeuvres als tijdens de voorbereiding zal het welzijn van onze paarden voorop staan. Derhalve zal het te paard oefenen slechts in overleg met uw instructeurs plaatsvinden. Te voet oefenen mag uiteraard naar eigen inzicht en hartenlust. Het voltallig (16 ruiters+paard) rijden zal op zich niet leiden tot een hogere beoordeling.

Menig club heeft zich al aangemeld en is bezig een deelnemend team te vormen.

Daarnaast nodigen wij u uit mee te doen aan de traditionele Taartenbakwedstrijd; u kunt zich uitleven in het bakken van de mooiste, de origineelste en de meest tongstrelende taart! Zoet of hartig, de Co-Club verwelkomt uw baksels graag. De taarten zullen gedurende die middag worden verkocht en beoordeeld. De opbrengsten zullen, zoals gebruikelijk, onze manege ten goede komen. De winnares of winnaar mag zich verheugen op eeuwige roem en het kortstondig bezit van de wisseltrofee in de vorm van de Zilveren Taartschep.

Deze zondag zal geheel volgens traditie worden afgesloten met een heerlijk en gezellig Captain’s Dinner verzorgd door team Koebrugge.

Nodigt u uw vrienden en familie uit voor deze spannende, gezellige en smakelijke dag! Zij zijn van harte welkom op de tribune tijdens de wedstrijden, voor een drankje in onze gezellige Sociëteit, om de heerlijke taarten te proeven en om te genieten van het Captain’s Dinner!

Houdt u de aankondigingsposters alsmede de inschrijflijsten voor het Captain’s Dinner in de gaten, deze zullen te zijner tijd worden opgehangen.

Uw deelname (of eventuele vragen) kunt u kenbaar maken aan Catherina Bareman (catherinabareman@gmail.com) en/of Danny van der Drift (vddrift@telfort.nl)

Voor meer info over de Taartenbakwedstrijd kunt u mailen met Anita Lussenburg (anita.lussenburg@towerhouse.nl) of Carla Vergeer (carla.vergeer@gmail.com).