Zondag 24 maart vonden de Clubwedstrijden plaats: negen clubs streden om het clubkampioenschap in de carrousel. Het thema ‘alles draait om de paarden’ was goed terug te zien. Er werd ontspannen gereden – ook al was de spanning op sommige gezichten zichtbaar – en de paarden zagen er prachtig uit. De tribune zat vol en in de sociëteit was het gezellig druk.

Na de manoeuvres van de clubs werd het publiek verrast door een hartverwarmende manoeuvre van de open les van de zaterdagochtend onder de naam ‘Team Laura’. Paarden, pony’s en ruiters genoten zichtbaar en de sprookjesachtige Eftelingmuziek verhoogde de sfeer nog eens extra.

De jury, bestaande uit Lisette Verhaar en haar schrijvers, beloonde het team van de MAC, die hun ‘inner cowboy’ naar boven hadden gehaald, met de eerste prijs met 187,4 punten. De WAC werd tweede met 185,1 punten. Marcroix ging er met de derde plaats vandoor met 183,6 punten. De Prix d’Élégance ging naar de zebra’s van de DAC, die in hun slotfiguur Marja Moeling eerden. De Vrijdagavondheren hadden de eer de nieuwe Stoffeur & Blique-prijs (ook wel bekend als poedelprijs) in ontvangst te mogen nemen alsmede de uitdaging om volgend jaar de tribune te poetsen.

We sloten de dag af met het zeer smakelijke Chef’s Dinner van Richard Paling, waarvan een volle sociëteit met volle teugen genoot, hulde aan het team van Richard! We kijken terug op een geslaagde dag en willen op de eerste plaats de paarden danken voor hun inzet, daarnaast een speciaal dankwoord voor Norbert van Oosterhout van NVO Entertainment die de dag met tekst en muziek op rolletjes liet lopen. En niet te vergeten onze onvolprezen instructeurs die met hun commando’s alle deelnemende clubs én Team Laura tot grote hoogte deden stijgen.