Zoals jullie waarschijnlijk wel is opgevallen is de bosmanege weer omgetoverd van Halloween-achtige taferelen van spinnen en hun duizenden webjes tot een hele schone blinkende rijbaan. Het was een spookachtig sfeertje met de mysterieuze muziek van de Grote Schijn op de achtergrond.

De DoClub vond het tijd om de vrijwillige clubklus hieraan te wijden. Op 29 oktober hebben we met een groot aantal clubleden de mouwen opgestroopt om de rijbaan eens flink aan te pakken. Telescoop ragebollen en bezems werden van zolder gehaald om spinnenwebben en stof te doen wegvagen van de deuren, wanden en een deel van het plafond. Het zand-stof werd van de spiegels afgesopt en we kunnen onszelf weer bewonderen vanaf ons paard. De tribune en het jury hok zijn uiteraard ook aangepakt – het publiek en de juryleden kunnen komend wedstrijdseizoen voorlopig met een schone bips de bosmanege verlaten.

The itsy bitsy spider crawled up the water spout.
Down came the rain, and washed the spider out.
Out came the sun, and dried up all the rain,
and the itsy bitsy spider went up the spout again.

We dragen graag ons steentje bij in het onderhouden van de faciliteiten op de manege en er zullen nog velen klusdagen in de toekomst volgen.

Liefs de DoClub