Het was erg warm, het programma van de jaarlijkse Trio-wedstrijden werd vervroegd en aangepast om het voor de deelnemende mensen én paarden nog een beetje draaglijk te houden. Maar echte ‘rockstars’, dat was het thema laten zich niet kennen want ‘the show must go on’!

Zeven teams streden in het TREC parcours, de dressuurproef en de obstacle run tegen elkaar vandaag. Stuk voor stuk prachtig uitgedost als Kiss, de Roling Stones, ABBA, etc. een compleet sterrengala betrad de ring. Als eerste stond het TREC parcours op het programma met 11 verschillende hindernissen. De paarden en pony’s, die gisteren tijdens de Lol Met Je Knol lessen al geoefend hadden, legden het parcours allemaal zonder enige weigering af. Sommigen in stap, sommigen in draf en enkelen zelfs in galop. Het ABBA team van de Zaterdag Ochtend Club won dit onderdeel.

Daarna verplaatste de wedstrijd zich naar de iets koelere bosmanege waar de dressuurproeven werden gereden. Van F4 t/m M1 werd er serieus gestreden. Op dit onderdeel presteerden de Sterretjes het beste.

Tenslotte, de paarden en pony’s stonden inmiddels op stal en het was toen al een stuk warmer moesten de laatste deelnemers uit elk team tegen elkaar strijden in de obstacle run en het lasergun schieten. Op dit onderdeel was het Kiss team van de Anti Chambre onnavolgbaar.

Het eindklassement van de Trio wedstrijden wordt enerzijds bepaald door de opgetelde resultaten maar anderzijds ook beïnvloed doordat er verschillende wisselbekers te winnen zijn. Twee team streden vandaag om de Engelsmanpaarden (voor 2 familieleden en 1 adoptielid) en de overige teams om de Wim & Woltybeker voor 3 leden zonder familierelatie. De overall hoogste score vandaag was voor team Sterretjes (Annabelle, Elena en Tijn) zij wonnen de Engelsmanpaarden. Bij de Wim & Wolty beker hadden de teams van The Rolling Pony’s en team DAC 1 evenveel punten. Dan gaat de tijd meetellen… het bleek dat The Rolling Pony’s net iets sneller het TREC parcours hadden afgelegd en daarmee wonnen Bernice, Vera en Bobbi de Wim & Wolty beker.

De Prix d’Elegance was voor het Kiss team van de Anti Chambre.

Dank aan Norbert, Herman, de sociëteitscommissie en de evenementencommissie voor deze mooie dag.