Home > Nieuws > Eventingderby Kralingen 4 april 2020

Eventingderby Kralingen 4 april 2020

op januari 31 | in Nieuws, Overig nieuws

Op zaterdag 4 april 2020 organiseert Springcommissie de Jockey Club een Eventingderby op het terrein van de Rotterdamsche Manège. Eventingderby Kralingen wordt verreden op de prachtige grote CHIO-piste in het Kralingse Bos. Ervaren parcoursbouwer Wim Grens gaat een mooi en veilig parcours bouwen.  Iedereen is welkom om de combinaties aan te moedigen en te kijken naar spectaculaire parcoursen. De entree is gratis!

WAT IS EEN EVENTINGDERBY?

Een Eventingderby is een tweefasen parcours op een afgesloten terrein, bestaand uit circa 6-8 springhindernissen (inclusief 1 dubbelsprong) gevolgd door de tweede fase die bestaat uit 10 tot 15 crosshindernissen (afhankelijk van klasse). Deelnemers kunnen op vrijdag 3 april deze verschillende crosshindernissen oefenen tijdens de oefenderby/crosstraining van Christa Hoogendoorn.

Omdat dit soort type cross niet direct vergelijkbaar is met een reguliere cross op een groot buitenterrein tellen deze wedstrijden NIET mee voor winstpunten. Deze eventingderby’s worden gezien als oefenwedstrijden. Er wordt geen dressuur verreden.

De rit tijdens de Eventingderby wordt beoordeeld door een ervaren cross stijljury.

LET OP: de crosshindernissen kunnen op zandpistes niet zoals normaal in de bodem verankerd worden. Deze worden wel zo veilig mogelijk gebouwd en daarnaast is de snelheid waarmee gereden wordt minder snel dan tijdens een normale cross op een groot terrein. Deze oefenwedstrijd wordt georganiseerd onder de auspiciën van de KNHS. Deelname geheel voor eigen risico.

BODYPROTECTOR VERPLICHT

Het is verplicht op een goedgekeurde BETA level 3 bodyprotector te dragen. Tijdens de wedstrijd is het ook verplicht om een startnummer te dragen, deze is af te halen bij het secretariaat (€ 5,- borg). Goede beenbescherming voor de pony’s en paarden wordt geadviseerd, maar is geen verplichting.

PROGRAMMA

*vrijdag 3 april*

Crosstraining voor alle klassen door Christa Hoogendoorn

*zaterdag 4 april*

Eventing Derby 40, 60 en 80 cm voor pony’s en paarden

Er mag voor beide dagen ingeschreven worden. Het parcours kan dus vooraf geoefend worden tijdens de crosstraining.

INSCHRIJFGELD en INSCHRIJVEN

Crosstraining vrijdag = € 25,-

Eventing Derby zaterdag = € 25,-

Alle inschrijvingen per e-mail door het ingevulde inschrijfformulier te sturen aan: springen.jockeyclub@gmail.com. Afmelden na 25-03-2020 blijft het inschrijfgeld verschuldigd!

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »