Op 24 december worden de manegepaarden geënt. Voor pensionpaardeigenaren is er ook gelegenheid om de verplichte influenza enting te herhalen. Zie inschrijflijst op het stalbord. Diegenen die eind december nog een wedstrijd rijden zullen op een eerdere datum geënt moeten worden omdat er 6 dagen tussen deze inenting en het rijden van een wedstrijd moet zitten. Als dit bij u het geval is wilt u dit aangeven op de inschrijflijst of melden bij de heer Renker.
Let op: Anders dan aangegeven in het Jaarboekje is het mede op advies van Dierenartsenpraktijk Ridderkerk niet meer verplicht om te laten enten tegen Rhinopneumonie. De manegepaarden zullen hiervoor dit jaar niet meer geënt worden. Ervaring laat zien dat deze enting nauwelijks zinvol is voor stallen waar regelmatig nieuwe paarden of paarden die even elders geweest zijn binnenkomen. Daarnaast heeft een deel van de paarden flinke bijverschijnselen heeft van deze enting.
Informatie over inenting Rhinopneumonie van de Faculteit Diergeneeskunde: 
In hoeverre het mogelijk is paarden preventief te beschermen tegen Rhinopneumonie hangt af van de vorm. Een vaccinatie tegen de verkoudheidsvorm is redelijk betrouwbaar, maar moet tenminste tweemaal per jaar worden gegeven. Een vaccinatie tegen de abortusvorm is veel minder betrouwbaar en dient tenminste vier maal per jaar te worden gegeven. Ondanks vaccineren kunnen er op een bedrijf toch merries aborteren. De vaccinatie biedt dus geen volledige bescherming tegen abortus. Tegen de neurologische vorm van Rhinopneumonie is vaccineren waarschijnlijk niet effectief. Wel kan vaccineren van een gehele stal het rondgaan van het virus verminderen. In het geval dat er al een besmetting aanwezig is, is vaccineren sterk af te raden.