We kijken terug op een fantastisch eventing weekend. Op zaterdag legden ruim 50 combinaties op pony’s en paarden het twee fasen parcours met 6 springhindernissen en 15 crosshindernissen af in het prachtige herfstdecors van het Kralingse Bos en met een heerlijk zonnetje. De pony’s en paarden hadden er duidelijk zin in… oortjes naar voren en in een lekker galoptempo sprongen ze alle hindernissen. En ook bij de ruiters was te zien dat ze genoten. Dit zijn de uitslagen.

Op zondag verzorgde parcoursbouwer, instructeur én eventingruiter, Kees de Jong, een eventing clinic. Ook daarvoor was grote belangstelling. Vanaf ’s ochtends 8.00 uur  gingen kleine groepjes aan de slag met de crosshindernissen in het parcours. Een leuke laagdrempelige kennismaking met de eventingsport. En opnieuw werkte het weer mee, het was een prachtige herfstochtend.

Alle lof voor de springcommissie en parcoursbouwers …. in de stromende regen hebben ze in de Rotterdampiste vrijdagmiddag het parcours opgebouwd. En wat fijn dat we over een mooie allweatherbodem beschikken… die werd alleen maar beter van alle regen die er de dagen voorafgaand aan het weekend gevallen was. Ook het losrijden in de baan in het bos lag er sfeervol bij en het ritje van de losrijbaan naar de Rotterdampiste door het mooie Kralingse Bos maakte op de deelnemers indruk. Zo mooi en toch midden in de stad!

Dank aan alle vrijwilligers, de officials, de warme gastvrijheid van het team van Bistro de Jockey Club, de flexibiliteit van alle leden en last but not least sponsoren Vente Paardenvoeding en Epplejeck. Dit smaakt naar meer! Volgend jaar november is er weer een Eventing Derby. Blijf ons volgen!