Home > Nieuws > Geslaagde Rotterdamsche Dressuurdagen

Geslaagde Rotterdamsche Dressuurdagen

op augustus 14 | in Nieuws

Op 12 en 13 augustus vonden de Rotterdamsche Dressuurdagen plaats; een tweedaagse outdoor KNHS-dressuurwedstrijd. Alle deelnemers kwamen dus op zaterdag èn zondag aan start. De wedstrijd werd gesponsord door Post Ruitersport en HypoStore. Alle deelnemers ontvinden bij aanmelding een goodiebag van de dressuurcommissie en Van Gulik Groente en Fruit Groothandel. 

Op beide dagen was de klasse Z als eerste aan de beurt. Op zaterdag reden de Z-ruiters nog in de regen, maar op zondag in de stralende zon. Carla Vergeer startte met Cigali voor het eerst in de klasse Z1 en niet onverdienstelijk; ze verdiende meteen twee winstpunten. Babette Vermaase reed vier overtuigende proeven met Annabel, ontving een rode rozet, behaalde vier winstpunten, en mag door naar de klasse Z2. Joreintje Mackenbach ontving ook een rode rozet, behaalde drie winstpunten, en mag daarmee ook door naar de Z2. Odile Frauenfelder behaalde met Amadeus ook haar laatste winstpunt in de klasse Z1 om door te mogen naar de Z2. 

Charlotte van Gulik startte voor het eerst in de M2 met Sonet, en verdiende meteen twee winstpunten en een eerste prijs. Joreintje Mackenbach verdiende ook een winstpunt met haar M2-proeven met Victor. 

In de klasse M1 stuurde Laurenza Broere haar Infigo overtuigend rond en behaalde daarmee maar liefst 3 keer een 1e prijs, 1 keer een 2e prijs, en vijf winstpunten. Voor Anneloek Sollart en Paco waren er ook twee winstpunten, deze combinatie werd een keer derde. Catherine Bruinsma behaalde – na een lange wedstrijdpauze – twee winstpunten met Achilles. Wendy van Reedt Dortland startte voor het eerst M1 met Bobby Chin, reed haar proeven uit haar hoofd, en scoorde meteen een winstpunt. 

José Kreukniet liet gedurende de tweedaagse zien dat zij met Louke Fan de Broekfinne klaar is voor de M1; in de L2 behaalde zij een eerste plaats, drie tweede plaatsen en zes winstpunten. Ook waren er twee winstpunten voor Luna Brouwer met Easy Top. 

Myron Meijerink startte voor het eerst L1 met Zarino en stuurde hem knap rond. Dat resulteerde meteen in een winstpunt! Kirsten Oort behaalde met haar pony Venice H ook een winstpunt in de klasse L1. 

In de klasse B werd prachtig gereden en dit was terug te zien in de scores. Evelien van Oostrom startte voor het eerst met haar merrie Bernice en mocht daarmee een oranje rozet, een rode rozet en vijf winstpunten in ontvangst nemen. Frederieke Breedveld ging naar huis met twee witte rozetten en vier winstpunten. Vivian van der Graaf startte na een hele lange tijd weer met Bacardi en mag met haar vier behaalde winstpunten door naar de klasse L1. Petra Verspui startte voor het eerst met haar merrie Davinia en behaalde drie winstpunten. Anne van der Torre startte in de klasse B-pony’s en behaalde een winstpunt met haar pony Vinessa. 

Er werden naast de gewone rubrieksprijzen ook dag- en overall prijzen uitgereikt. Nienke Niemeijer had op zaterdag dankzij haar keurige proeven met Anthos een gemiddelde van 66.3% gescoord, en was daarmee de dagwinnaar van zaterdag. Sanne Voskens had op zondag een gemiddelde van 67.1% en werd daarmee de dagwinnaar van zondag. De overall 3e prijs ging naar José Kreukniet, wiens proeven beloond werden met een gemiddelde van 64.2%. De overall 2e prijs werd uitgereikt aan Nienke Niemeijer, die over de vier proeven een gemiddelde van 66.0% scoorde. En de overall 1e prijs ging naar Sanne Voskens, die Nienke nipt versloeg met een gemiddelde van 66.3%. Andere Jockey Club-leden in de top 10 waren Evelien van Oostrom (63.8%), Laurenza Broere (63.1%), Frederieke Breedveld (63.0%) en Vivian van der Graaf (62.7%). 

Uiteraard draait het niet alleen om de winstpunten; veel ruiters konden de leerpunten van zaterdag meenemen tijdens hun proeven op zondag en konden zichzelf daarmee verbeteren. Er heersteeen gezellige sfeer, veel vrijwilligers waren bereid om bij te dragen aan het verloop van de wedstrijd en de familie Koebrugge serveerde o.a. en lekkere appeltaart. De dressuurcommissie dankt iedereen hartelijk voor zijn of haar deelname en/of bijdrage aan deze wedstrijd! De volgende wedstrijd vindt plaats op zondag 10 september (M1 tm ZZL). 

Bekijk de volledige uitslagen

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »