Met vijftien combinaties in barrage in de klasse L categorie DE was strijd verzekerd. In het begin scherp wenden en goed tempo houden in het tweede deel leek het devies voor een hoge klassering. Jockeyclublid Isabelle Roepel was de derde starter in de barrage en zette een tijd neer van 31.40, die door de twaalf combinaties na haar niet verbeterd werd.

Isabelle Roepel is super blij met titel in L, DE

“Ik had met mijn trainer Roelof Jan Boer overlegd hoe ik moest rijden. Hij heeft me hier heel erg mee geholpen”, vertelt de 12-jarige Gymnasium-leerlinge voorafgaand aan de prijsuitreiking. “Breitling rijd in nu pas twee maanden. Lotte van Zandvliet heeft haar in het ZZ gereden. Ik heb hiervoor twee pony’s gehad. Vorig jaar had ik hier in de B-barrage een stop. Ik ben nu Nederlands kampioen en echt heel blij. Ik was ook kampioen van Zuid Holland. Breitling is de fijnste pony die er rondloopt. Ze doet alles, ze springt heel fijn, gaat altijd; groot of bij een passende afstand. Ik ben er super blij mee.”

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap springen L, categorie DE, Divoza Prijs
1. Isabelle Roepel (Rotterdam), Breitlling (v.onb), 0 – 0, 31.40 sec
2. Fleur Leemans (Oost West en Middelbeers), Orchid’s Lonette (v.Kanshebber), 0 – 0, 32.64 sec
3. Liz Meenhuis (Weerselo), Woodrow Carisbrooke (v. Peveril Peter Piper), 0 – 0, 32.69 sec

(bron KNHS)

Een hele mooie 10e plaats voor Lianne en Ziolieta

Jockeyclublid Lianne Korevaar en haar pony Ziolieta kwamen later op de dag aan de start in de rubriek Z, DE. “Eerste ronde ongelofelijk fijn gereden en dan ook foutloos! Helaas 1 tijdfout. Wel bij de beste 50% dus door naar de 2de ronde! Daar kregen we een misafstand op 1, daarna nog heel fijn gesprongen maar reed ik later nog mijn lijn voorbij waardoor ze geen kans had. Dat was jammer. Uiteindelijk zeer tevreden met een 10e plaats in het Z/DE! Op naar het ZZ!” licht Lianne op Facebook toe. Na acht foutloze combinaties in de eerste manche wisten maar drie de barrage te bereiken van de klasse Z, DE. Kortom een hele knappe prestatie van Lianne en Ziolieta.

 

Lees meer op de website www.knhsindoorkampioenschappen.nl en vind daar ook alle uitslagen