Home > Nieuws > Jeugdcarrousel 2014 “Waar raven ruiters worden”

Jeugdcarrousel 2014 “Waar raven ruiters worden”

op december 8 | in Nieuws

Op 13 december aanstaande is het weer zover, dan is er weer een spetterende Jeugdcarrousel. Als thema is gekozen voor de Raveleijn Show van de Efteling, waarin dappere broers en zussen met speciale talenten strijden tegen hun overheerser Graaf Olaf Grafhart en een vijf koppig monster. Overwinnen deze dappere ruiters het kwaad?

Ben je al nieuwsgierig naar hoe het verhaal met nog veel meer attracties van de Efteling gaat lopen bij onze manege? Kom dan kijken op 13 december klokslag 17:00 uur naar onze show. Daar zullen onze jeugdleden voor jou, je ouders, broers, zussen, vrienden, vriendinnen en wie dan ook laten zien dat zij prachtige ruiters zijn geworden, een Raveleijn show waardig. Komt dat zien!

Voor onze sponsoren en VIP-gasten:

Bij de verkoopbalie ligt een envelop met 2 VIP stickers op uw naam klaar.

Om overboeking te voorkomen, verzoeken wij u ons voor 10 december te berichten of u gebruik wilt maken van deze fabuleuze reis.

 

Praktische informatie voor deelnemers en ouders van deelnemers:

Aanvangstijd
en
Kinderen die voor de pauze rijden moeten om 15.00 uur aanwezig zijn en kinderen die na de pauze rijden moeten om 16.00 uur aanwezig zijn. Kom op tijd, want we hebben voldoende tijd nodig om aan te kleden en te schminken.

Toeschouwers kunnen vanaf 15.00 uur een kaartje kopen (6,- per persoon inclusief loterijlot). De carrousel start om klokslag 17.00 uur. Tussen de manoeuvres kan men de tribune verlaten dan wel toe treden tot de tribune. TIJDENS DE MANOEUVRES MAG ER NIET GELOPEN WORDEN. Om ca. 19.00 uur is er een pauze (definitieve tijd pauze na de generale bekend) en de carrousel is om 21.00 uur afgelopen.

Stalgebied

Na aankomst op de manege melden de kinderen zich op stal. Op 13 december mogen alleen de ruiters/amazones en de mensen van de organisatie in de stal komen. Ouders dragen hun kind dus over aan hulpouders die de kinderen helpen met aankleden en schminken en verder begeleiden. Na het rijden van de manoeuvre moeten de kinderen zich eerst omkleden (en alle kleding netjes inleveren) en dan kunnen de kinderen terug naar hun ouders. Spreek zelf met jouw kind af waar jullie elkaar weer zien na het omkleden (bijvoorbeeld bij de uitgang van de stal).

De beginnersgroep (de wisselmanoeuvre/Fatamorgana ) zal in tegenstelling tot andere jaren als aparte groep worden opgevangen in de ruiterkamer (witte gebouwtje bij de parkeerplaats). Omdat het voor hen vaak de eerste keer is, kunnen de ouders (maximaal 1 per kind) de kinderen begeleiden bij het omkleden. Uiteraard zijn er ook kleedsters aanwezig om het geheel te begeleiden.

Kleding

De ruiters en amazones zullen prachtig aangekleed worden door de kleedsters. De basiskleding van de kinderen uit één manoeuvre moet hetzelfde zijn. Kinderen dienen de basiskleding thuis aan te doen. De basiskleding voor deze manoeuvre is:

  • Een zwarte trui
  • Een zwarte legging/paardrijdbroek
  • Rijlaarzen
  • Cap
  • Bodyprotector (eigen keuze)

Kinderen met lang haar worden verzocht het haar in een staart te dragen.

De kinderen zitten lang op een koude tribune dus het is heel belangrijk dat ze voldoende warm aangekleed zijn. We raden dikke (thermo) sokken, een thermolegging en een thermoshirt aan om onder de basiskleding te dragen. Ook de toeschouwers raden we aan zich voldoende warm aan te kleden en kussens en plaids mee te nemen voor op de tribune.

Caps inleveren

Voor de manoeuvre zullen de caps omgetoverd worden in de meest prachtige hoofddeksels.

Daarom willen we de kinderen vragen de caps bij aankomst op de manege direct in te leveren bij hun contactpersoon.

Persoonlijke eigendommen

In de kleedkamers blijven ieder jaar weer best veel persoonlijke eigendommen achter, omdat de kinderen ze vergeten mee te nemen. Daarom raden we aan spullen zoveel mogelijk te voorzien van een naam.

Eten en drinken

Er wordt niet voor eten en drinken gezorgd door de organisatie. De deelnemers (kinderen) kunnen tot 17.00 uur zelf iets bestellen in de sociëteit (dus wel geld meenemen). Zelf het één en ander van thuis meenemen mag ook. In de grote pauze (rond 19.00 uur) zal er in de rijbaan, voor toeschouwers en deelnemers, eten en te drinken te koop zijn. Dit kan alleen tegen contant geld.

Allergie?

Alle kinderen zullen geschminkt worden. Heeft jouw kind een allergie voor make-up of schmink, geef dit dan vooraf even door.

Verhinderd

Kan jouw kind op het laatste moment toch niet meedoen aan de Carrousel, laat dit dan zo snel mogelijk weten aan jouw contactpersoon.

Het bal & de disco
Na de Carrouseluitvoering staat er voor alle jeugdleden een hapje en drankje klaar in de sociëteit en een spetterende disco. Wil hij/zij meer eten of drinken, dan betaalt hij/zij de rest zelf (contant). De disco is om 23.15 uur afgelopen en dan MOET JOUW KIND OPGEHAALD WORDEN. Tijdens de disco kunnen volwassenen een drankje drinken in de bestuurskamer.

Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je altijd contact met ons opnemen via de mail of telefonisch 0619015161. Tot  13 december!

Hieronder vind je de indeling van de verschillende groepen en wat extra informatie voor de deelnemers aan Fata morgana en de kaboutertjes manoeuvre.

Indeling groepen en kleding

Informatie Fata morgana

Informatie kabouters (stokpaardjes)

 

 

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »