Na maanden voorbereiden en hard werken was het eindelijk zover. Op 9 april vond de jaarlijkse jeugdcarrousel plaats met als thema ‘wordt vervolgd’.

Iedereen was in grote spanning en afwachting van dit spektakel, we hadden immers een jaar overgeslagen. Maar we hebben iets moois neergezet.

De jeugdcarrousel is een avond die bekend staat om de sfeer, de kleding, de muziek en het plezier. Dit jaar was het thema ‘stripfiguren’. Zaterdagavond liepen er Donald duckjes, bijtjes, indianen, konijntjes, hondjes en katten door stal. Raar toch?! Maar gelukkig waren dit onze verklede jeugdruiters die in mooie kostuums door stal liepen. Iedereen zag er prachtig uit van top tot teen. Maar er waren nog meer dieren op stal. De pony’s en paarden! Ook zij waren er helemaal klaar voor. Samen met de instructeurs, die er overigens ook geweldig uitzagen, hebben de kinderen en pony’s hard gewerkt om een mooie manoeuvre neer te zetten. En dat is gelukt!

De proeven waren spectaculair. Elke groep reed een eigen unieke proef op bijpassende muziek. Met de inzet en de support van alle ouders op de tribune was er een geweldige sfeer. De avond kon niet meer stuk. Het verhaal, de spannende quizvragen en de mooie tussennummers zorgde voor een gevulde avond. De oh zo schattige dalmatiërs die op hun stokpaardjes door de bak rende, de prachtige dressuur proef van Marie Kleinepier en de mooie trucjes van de kinderen van de wissel manoeuvres zorgde voor aandacht en bewondering.

Maar van al dat kijken en inspannen kregen mensen honger. Maar ook dit was goed geregeld. Beneden in de hal en buiten voor de deur stond het vol met mensen die allemaal een lekkere snack wilde halen. De soepen, popcorn, eigenheymers, zakjes chips, snoep en koek vlogen de deur uit. Net zoals de merchandise. Een klein experiment wat ontzettend goed heeft uitgepakt. De equitatus truien, de ponysleutelhangers en placemats waren razend populair. Even wat eten en plassen en weer snel de tribune op want niemand wilde iets missen.

De proeven waren ontzettend mooi. De pony’s waren mooi geknot en gewassen, de ruiters mooi geschminkt en aangekleed en de bak was mooi verlicht. Alles samen zorgde voor het perfecte plaatje. De avond zat goed in elkaar.

Als afsluiter mochten wij, het jeugdbestuur, nog even laten zien wat wij in ons mars hadden. De linten manoeuvre, een spannende proef, want komen de linten nog wel uit elkaar of blijven ze ingevlochten. Een klein foutje kan al fataal zijn. Omringd door lichtjes en in onze wedstrijdoutfits reden wij in het donker op de zelfuitgezochte muziek. In opperste concentratie reden wij de proef. Een golf van opluchting kwam over ons heen toen alle linten netjes uit elkaar waren. Een echt succes! Het kon allemaal niet beter.

Nadat alle proeven erop zaten en de pony’s eindelijk naar bed konden was het voor ons nog helemaal geen tijd om te gaan slapen. Met Elias op de beat was de disco een waar succes en een geweldige afsluiter van de avond.

Een avond die niet mogelijk was geweest zonder al onze geweldige sponsoren. Maar ook willen wij namens het jeugdbestuur en de jeugdcommissie alle hulpouders, schminkers, begeleiders, instructeurs, vrienden en familie, mensen van het licht en geluid, de fotograaf, pony’s en natuurlijk alle ruiters bedanken. Zonder jullie was het geen succes geweest. Bedankt!

We hopen jullie allemaal weer te mogen ontvangen in november bij de volgende jeugdcarrousel!

Wordt vervolgd…

Lotte Sondaal namens het jeugdbestuur