U zult wel denken, het jeugdcarrousel is toch onlangs nog geweest? Dat klopt, maar dat betekent niet dat er niet nu al aan een nieuwe editie wordt gewerkt. Enkele weken na het jeugdcarrousel van 18 november 2023 hebben het jeugdbestuur en de jeugdcommissie al weer vergaderd over de volgende editie. Inmiddels zijn de voorbereidingen daarvoor al weer in volle gang.

Het jeugdcarrousel zal plaatsvinden op zaterdag 23 november 2024 en de titel is: Movienight. Gedurende de hele voorstelling zullen wij u meenemen in diverse bioscoopfilms, met uiteraard de bijbehorende muziek en bijbehorende kleding.

Het belooft nu al weer een mooi spektakel te worden, dus hou deze datum alvast vrij in uw agenda. Alle kinderen doen hieraan mee.

Kostuums
Tijdens onze eerste vergadering in januari is het thema bepaald en zijn de mogelijke manoeuvres op een rijtje gezet. Daarna is het team van de kleding onze hooizolder opgedoken om in onze grote kledingkast, die in de afgelopen tientallen jaren al is opgebouwd, te kijken welke kleding we uiteindelijk voor welke manoeuvres kunnen gebruiken. Uit deze kledingkast worden ieder jaar weer items gekozen die óf direct gebruikt kunnen worden óf nog iets aan het thema moeten worden aangepast. Ook worden er ieder jaar wel kledingstukken bijgemaakt. Ook dit jaar zal dit nodig zijn, en daarvoor hebben wij hulp nodig. Bent u handig met naald en draad? Geef u dan op via jeugdcarrousel@outlook.com om ons te komen helpen.
De komende maanden zullen wij gebruiken om de kleding voor alle groepen (in 16-voud) gereed te maken én te voorzien van benodigde accessoires zodat het weer echte kostuums worden voor onze mooie show.

Programmaboekje
Ook de teksten zullen al worden geschreven én de poster en het programmaboekje moeten worden gemaakt. Helaas is onze gebruikelijke drukker gestopt, dus moeten we op zoek naar een nieuwe drukker. Bent of kent u iemand die het boekje voor ons kan drukken, en liefst de kosten hiervan ook wil sponsoren, stuur dan een mail naar jeugdcarrousel@outlook.com

Sponsors
Daarnaast zijn wij ook al op zoek naar mensen of bedrijven die ons willen sponsoren. Het verzorgen van de kleding met accessoires én vooral het inhuren van de mensen en materialen voor de lichtshow tijdens de voorstelling brengen hoge kosten met zich mee. Hiervoor hebben we dus geld nodig. Voor de loterij hebben we natuurlijk ook weer allemaal leuke prijzen nodig. Die kunt u ook sponsoren. Wilt u sponsoren, al dan niet met een vermelding of advertentie in het boekje, neemt u dan contact op met jeugdcarrousel@outlook.com

Taartenbakwedstrijd
Dit jaar hebben wij besloten om gedurende het jeugdcarrousel een taartenbakwedstrijd te houden. Wij zouden graag zo veel mogelijk zelf gebakken taarten (zowel hartig als zoet) van u/de kinderen ontvangen, die we dan tijdens de voorstelling in de sociëteit gaan verkopen. De opbrengst van deze verkoop komt dan ten goede aan Equitatus en hiervan kunnen we dan nieuwe activiteiten en/of een deel van het jeugdcarrousel van volgend jaar bekostigen. Op alle geproefde taarten kunnen de mensen stemmen en aan het einde van de avond wordt de winnaar van de zoete taart en de winnaar van de hartige taart bekend gemaakt.

Lijkt het u/uw kind leuk om mee te doen? Geef u dan op via jeugdcarrousel@outlook.com. Dit kan ook nog tot een maand voor de uitvoering, maar het is voor ons fijn om zo snel mogelijk te weten hoeveel taarten we kunnen verwachten om te kunnen plannen of en hoeveel andere versnaperingen nog nodig zijn.