Op 18 december werd de laatste KNHS dressuurwedstrijd van 2016 gereden. Het was een middagwedstrijd waarbij alleen ruiters in de klasse B tot en met M aan de start kwamen. Er waren zoals altijd weer veel Jockey Club deelnemers. Lieneke van der Kloos was de jury, en ze gaf na afloop van de wedstrijd aan dat ze veel vooruitgang bij de Jockey Club leden had gezien ten opzichte van de vorige keer dat ze kwam jureren.

In de gemengde M1/M2 klasse reden alleen Jockey Club leden mee, die het allemaal erg goed hebben gedaan. Zo reed Anneloek Sollart voor het eerst met Paco mee in de M1, en ze behaalde meteen een winstpunt. Joreintje Mackenbach behaalde met Victor twee winstpunten en mag nu door naar de M2. Amelie Balkenende behaalde met Alcatraz twee winstpunten in de M2. Rianne Groffen werd 1x tweede en 1x derde en behaalde ook weer twee winstpunten. Monique Jansen behaalde twee winstpunten en ging met een rode rozet naar huis. Elena de Keijzer behaalde prachtige scores (198 en 200.5 punten) met haar jonge Grand Star en werd twee keer eerste.

In de klasse L2 werd Marissa Oudendal met Dutch Dynamite twee keer tweede. Ze behaalde prachtige punten; 198.5 en 196! Ook Wendy van Reedt Dortland behaalde met Bobby Chin een winstpunt.

In de gemengde klasse B/L1 paarden was Anna Wikje Vermaat met Vlorentana oppermachtig; tijdens haar debuut behaalde ze 205 en 206.5 punten en ging met twee oranje linten naar huis. Dat belooft wat voor de toekomst! Suzanne den Dulk mocht met manegepony Corrie L1 starten en deed dit niet onverdienstelijk; de combinatie behaalde meteen een winstpunt. Er waren in deze klasse ook winstpunten voor Luna Brouwer met Easy Top en voor Inge Reitema met Eriana.

 

Bekijk de volledige uitslag

De volgende wedstrijd (klasse L-Z) vindt plaats op zondag 15 januari (daarna zijn er weer wedstrijden op 12 februari
(B-M) en 19 maart (M-Z-ZZL)).