Op zondag 12 februari vond er een korte KNHS dressuurwedstrijd plaats. De wedstrijd stond in het teken van Valentijnsdag, en de winnaars gingen dan ook naar huis met lekkere en romantische prijzen.

In de gecombineerde M1/M2 klasse werden veel winstpunten behaald. Zo waren er winstpunten voor Anneloek Sollart met Paco III, Amelie Balkenende met Hz Alcatraz, Monique Jansen met Vijanta en Rianne Groffen met Brooklyn. Alexandra Cohen ging dankzij haar nette proeven met Otella naar huis met maar liefst drie winstpunten en een wit en een oranje rozet. Elena de Keijzer behaalde zelfs vier winstpunten met haar Grandstar, goed voor een rood en een oranje lint. Rianne Groffen behaalde met Brooklyn ook drie winstpunten en kreeg een wit lint. Zowel Elena als Rianne mogen nu alweer door naar de klasse M2!

In de gecombineerde L1/L2 klasse werden Luna Brouwer met Easy Top en Laurenza Broere met Expresso (we kennen hem als Infigo) ieder een keer eerste en een keer derde, en behaalden allebei een winstpunt. Suzanne den Dulk wist met manegepony Corrie ook weer een winstpunt binnen te slepen.

In de klasse B deed José Kreukniet voor het eerst met de Fries Louke Fan de Broekfinne mee. Ze was zeer succesvol, en ging naar huis met maar liefst 4 winstpunten, en rood lint, en een oranje lint. Ze wisselde de eerste en tweede plek af met Anna Wikje Vermaat, die met Vlo ook vier winstpunten, een rood lint, en een oranje lint behaalde. Myron Meijerink behaalde met Zwabber (op stal bekend als Zarino) ook 2 winstpunten.

Jury mevrouw Lieneke van der Kloos gaf aan dat ze sinds de wedstrijd in december, toen zij ook op de Jockey Club jureerde, weer veel vooruitgang had gezien.

De volgende wedstrijd vindt plaats op zondag 19 maart; dan komen van 9:00 tot 17:00 M, Z1, Z2 en ZZ-licht ruiters aan start.

Bekijk de volledige uitslag