Afgelopen zondag vond alweer de laatste outdoor KNHS dressuurwedstrijd plaats voor dit kalenderjaar. Er waren veel starts in de klassen B t/m Z2 voor pony’s en paarden. De Jockey Club was goed vertegenwoordigd en er waren weer flink wat promotiepunten.

In de gecombineerde Z1/Z2 klasse was er een winstpunt voor Lotte van den Herik met Darlinde M en voor Leonie Verdoold met Grecon’s Purper en in de klasse M2 ging Alexandra Cohen met Othella naar huis met een oranje lint.
Liselotte Klerk maakte met Casanova haar debuut in de klasse M1 en dat werd beloond met een winstpunt en een oranje lint. Amelie Balkenende en Hz Alcatraz zijn weer helemaal op de goede weg, voor hen in de klasse M1 een oranje en rood lint, en maar liefst 3 winstpunten.
In de klasse L2 schitterde Elena de Keijzer met haar Grandstar; de combinatie behaalde drie winstpunten en een derde en eerste prijs. Ook waren er winstpunten voor Wendy van Reedt Dortland met Bobby Chin en Marissa Oudendal met Dutch Dynamite. Ondanks de schouderblessure van Edwin Visser (recent opgelopen tijdens een cross-training) stuurde de ruiter zijn paard Ronco keurig door de baan, en behaalde daarmee twee winstpunten in de klasse L1.
Willemijn Ritsema van Eck behaalde met haar fries Meindert ook twee winstpunten en werd twee keer tweede.

In de klasse B pony’s stuurde Isabelle Roepel M&M keurig door de baan, dit resulteerde in twee oranje linten en 3 winstpunten. Laurenza Broere startte met Infigo ook in de klasse B en behaalde maar liefst 5 winstpunten, zij namen een rood en oranje lint mee naar huis. Laurenza mag nu alweer door naar de L1 met haar grote bruine ruin.
Verder waren er mooie punten voor Roos Bikker met Eriana, Suzanne den Dulk met Corrie en Myron Meijerink met Zarino. Suzanne’s tweede proef met Corrie was zelfs goed voor 2 winstpunten en een tweede prijs.

De volledige uitslag

Fotograaf van der Logt heeft van de deelnemende combinaties foto’s gemaakt. Deze zijn hier te bekijken en te bestellen.