Twee juni was het zover., de VCN wedstrijd van Les Petites Femmes!!!!

Na hard getraind te hebben op de details die nog konden verbeteren na onze wedstijd bij het Blijf Gericht kampioenschap in april, waren wij helemaal klaar voor onze wedstrijd 2 juni bij manege Zilfia’s Hoeve in Houten.

De zaterdagmiddag bestond natuurlijk uit alles klaar maken voor zondag.

Er werd door het hele team hard gepoetst, gewassen en gevlochten.
En mocht u zich afvragen hoe die nieuwe witte blokjes in de beugels komen van alle manege paarden en pony’s? De oude blokjes worden jaarlijks door de carrousel groepen met bloed, zweet en tranen verwisseld.
Het was een hele gezellige zaterdagmiddag en alles liep gesmeerd.
De pony’s zagen er ZEER knap uit en de laatste drollen werden nog snel even uit de stallen gehaald zodat de pony’s hopelijk ook mooi schoon zouden blijven.

Voor carrousel begrippen konden we zondag 2 juni uitslapen. We hoefden pas om 9 uur te verzamelen op de manege. Gelukkig zaten alle vlechtjes nog mooi en waren de pony’s niet in hun mest gaan rollen.
Met natuurlijk een uitzondering van Iris want ja de witte pony’s zijn ook altijd de pony’s die het heerlijk vinden om hun verse hoop KAK te gebruiken als hoofdkussen. Maar ook dat was goed en snel op te lossen.
Nadat alle spullen weer in het busje waren ingeladen en de pony’s om 11 uur SUPER BRAAF de veewagen op liepen vertrokken we snel naar Houten.
Daar hadden we alle tijd om in alle rust te zadelen en de laatste sterren aan te brengen in de staarten en manen van de pony’s.
Onze thema “Shining Stars”‘ En we waren mega aan het shinnen!!!
Alle pony’s deden heel goed hun best en waren niet uit het veld te slaan.
Voor ons reed Hippisch centrum Pirouette en na hun proef klonk een heeeeel hard applaus maar onze kids en pony’s reden dapper door, hielden hun focus en reden een keurige proef.

Kleine foutjes konden snel en goed opgelost worden, iedereen is blijven zitten en we waren heel tevreden over onze manoeuvre.

De prijsuitreiking was al gelijk na onze manoeuvre dus snel de pony’s afzadelen en door naar de prijsuitreiking. Geen laatste dat was al een hele opluchting en een verbetering ten opzichte van vorig jaar…
Maar de prijsuitreiking ging verder door en we kwamen bij de laatste 5 en hoorden dat de beste 4 door mochten naar het NK. De spanning steeg……..!!!!!
Wat waren we al blij dat we zo ver gekomen waren en toen we omgeroepen werden om voor de 2de plaats naar voren te komen nadat we ook al de 2de plaats binnengesleept hadden voor de Prix de Élégance liepen bij alle meiden inclusief de commandant de tranen over de wangen. WAT EEN FEEST!!!! 2x 2de worden en door mogen naar het NK 29 september dat dit jaar wordt verreden in het grote ERMELO…. WAT EEN DROOM! GEWELDIG

Les Petites Femmes blijft dus nog even hard doortrainen en gaat zich klaar maken voor 29 september.

Mocht u het nou leuk vinden om zo een dag mee te maken?
Er is al een bus geboekt voor 29 september dus als u mee wilt om ons te supporteren neem dan even contact op met Monique
We gaan er een mooie gezellige dag van maken en gaan ook in Ermelo shinen als sterren.