Traditigetrouw vindt op Hemelvaartdag altijd de eerste outdoor BMC wedstrijd plaats. En het lijkt erop dat het al een even mooie traditie wordt dat op die dag de zon zich van z’n beste kant laat zien. Voor vrijwel alle deelnemers was het de eerste keer dat ze de nieuwe KNHS dressuurproeven reden. En met knappe resultaten.

Er waren veel deelnemers op manegepaarden deze keer en er werd goed gereden. Josephine Marchand reed twee keurige proeven met Bugatti die haar respectievelijk 198,5 en 197,5 punten en twee overwinningen opleverden. Met de goede resultaten van de vorige wedstrijd erbij staat Josephine nu stevig aan de leiding in het tussenklassement.

Bij de pensionpaarden maakte Luna Brouwer een succesvol debuut met Easy Top. De combinatie won beide proeven op overtuigende wijze met 195 en 192,5 punten. De KNHS-startkaart is al aangevraagd!

Dank aan jurylid mevrouw Snijders die voor alle deelnemers goede tips op het protocol meegaf. De volgende BMC wedstrijd is in september. Dank aan Iris van der Meer voor de prachtige foto’s. Het was een mooie sportieve wedstrijd.

Bekijk de volledige uitslag en het tussenklassement na 2 wedstrijden