Home > Nieuws > Mooie start KNHS outdoorseizoen

Mooie start KNHS outdoorseizoen

op mei 1 | in Nieuws

Op zondag 30 april vond de eerste KNHS outdoor dressuurwedstrijd van 2017 plaats. Het was een stralende dag, en de paarden glansden in de zon. ‘s Morgens begonnen we met de klasse Z2 tot en met M1, die werden gejureerd door de heer Ravensteijn en mevrouw Hoolhorst. In de klasse Z2 reed Leonie Verdoold met Grecon’s Purper twee mooie proeven, waarvoor zij werd beloond met 225.5 en 209.5 punt en twee oranje rozetten. Als kers op de taart mag zij nu door naar de klasse ZZL. In de klasse M2 was Elena de Keijzer met Grandstar de overtuigende winnaar; zij behaalde twee eerste plaatsen, met 208 en 190.5 punt. Omdat zij nu door mag naar de klasse Z1 werd ze na afloop van de prijsuitreiking getrakteerd op een verfrissende duik in de sloot. In de klasse M1 waren er winstpunten voor Anneloek Sollart met Paco III, Liselotte Klerk met Casanova II en Rianne Groffen met Brooklyn. Liselotte behaalde daarmee een tweede en een derde plek, en Rianne ging naar huis met een rood rozet. 

‘s Middags reden de ruiters in de klassen L2 tot en met B, die werden gejureerd door mevrouw van der Pol en mevrouw Legemaat – de Bruijn. In de klasse L2 waren er winstpunten voor Marie Kleinepier, die debuteerde met Infigo, en voor Luna Brouwer met Easy Top. Zij gingen allebei naar huis met een oranje en een wit lint. De klasse L1 paarden werd met overtuiging gewonnen door José Kreukniet met Louke Fan de Broekfinne, die samen twee eerste plaatsen en 186.5 en 193.5 punt. In de klasse B reden veel Jockey Club leden met succes mee. Nienke Niemeijer debuteerde met verve met haar ruin Anthos: ze werd een keer eerste en een keer tweede, met prachtige punten. Anne Wikje Vermaat – Roorda Boersma behaalde met Vlo ook een eerste en een tweede plek. Verder waren er winstpunten voor Frederieke Breedveld – Willekens en Célina en Myron Meijerink met Zarino (die nu door mag naar de klasse L1), die beiden een derde plek behaalden. 

De volgende outdoor dressuurwedstrijd vindt plaats op zondag 16 juli. Daarnaast organiseert de dressuurcommissie deze zomer een ‘tweedaagse’, waarbij de ruiters niet alleen kans maken op de dagprijzen, maar ook op overall prijzen. Deze tweedaagse vindt plaats op zaterdag 12 en zondag 13 augustus. Zet deze wedstrijden vast in je agenda! 

Uitslagen dressuur 30 april 2017

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »