Een dikke dank je wel namens de manege paarden voor de deelnemers aan de clinic “leer door je paard heenkijken” op 29 januari jl. Door efficiënt organiseren, hulp van de vrijwilligers en medewerking van Gisella Bartels hebben we een heel mooi bedrag overgehouden t.b.v. paardenwelzijn op onze manege. Van stal & instructie begreep ik, Anne-Marie Hazenberg dat er een aantal paarden zijn die wat krapjes in het hoofdstel passen, dus biedt dit geldbedrag een mooie gelegenheid om deze paarden eens te verwennen met een nieuwe.
De happy horses die hier van mogen profiteren zijn Laredo – Nibit – Carpe Diem – Malou en Zorro. Dus als je deze paarden ineens met mooie glitters op de frontriem voorbij ziet paraderen dan weet je even hoe dat komt.

Dank Monique Dijkshoorn voor het regelen & onderhandelen. Ook namens mijzelf heel veel dank aan alle deelnemers waarmee deze clinic mogelijk is gemaakt. En in het bijzonder Inge Reitema en Corlene Langelaan die zich stoer en kwetsbaar op hun paard hebben opgesteld, zodat wij met allen konden zien en leren wat er in beweging van binnen in het paard gebeurt.

Waarom heb ik dit geïnitieerd? Voor mijn examen portfolio studie ‘instructeur Paard & Gedrag’ bij e-quine.com moet ik o.a. een event organiseren. En omdat ik bij Bartels Horse & Health Instituut dit jaar ook de jaaropleiding tot sportmasseur paard volg, heb ik deze clinic uitgekozen. (Die doorgaans alleen bij BHHI op locatie wordt gehouden). Het leek mij een mooie combinatie die bijdraagt aan het paardenwelzijn dat ons allen boeit. We hebben het paard & pony beter leren begrijpen, geleerd hoe een training beter op te bouwen, het paard langer gezond te houden, en daardoor met nog meer plezier & ontspanning te hebben tijdens het rijden. De KNHS (ORUN) heeft mijn portfolio onderdeel inmiddels beoordeeld met een dikke voldoende en mooi commentaar. Dankjulliewel! 🙏