Als het aan de ZOC en de DOclub ligt wel – zij streden op zaterdag 18 februari om de eer in een onderlinge wedstrijd. Discipline: afdelingsdressuur. Sfeer: ambitieus maar gemoedelijk. Weer: droog, veel wind. Jurylid: Antonie Sanders.

De DOclub had de ZOC uitgedaagd om twee viertallen het tegen elkaar op te laten nemen. De viertallen reden elk een proef van het ‘afdelingsdressuur’; een dressuurproef gereden met vier- of zestallen.

Om te voorkomen dat beide clubs zich te fanatiek op de wedstrijd zouden voorbereiden besloten de organisatoren de proef pas de avond van tevoren bekend te maken. Het kwam tijdens de wedstrijd dus aan op: goed luisteren, goed richten en goed de figuren uitrijden. Het was daarmee meteen een goede oefeningen voor de aanstaande clubwedstrijden. Dat luisteren naar de voorlezer werd wel enigszins bemoeilijkt door de harde wind. Jurylid Antonie Sanders vond allevier de teams zeer betamelijk rijden, hoewel er natuurlijk een en ander op te merken viel.

Na afloop van de wedstrijd trokken beide clubs en hun publiek (dat in grote getalen aanwezig was!) naar de sociëteit om te genieten van een stukje taart. Daar maakten de organisatoren bekend welke club tijdens deze wedstrijd (of, zoals sommige DOclubleden het stelden ‘oefenwedstrijd’?!) het beste gereden had. Met 347 punten voor de DOclub en 363 punten voor de ZOC mocht de ZOC een prachtig opgemaakte mand met lekkers voor mens en paard in ontvangst nemen.

Het was een sfeervolle zaterdagochtend met goede teamprestaties en -na afloop van de wedstrijd- broederlijke gesprekken tussen beide clubs. De DOclub ziet uit naar een revanche!